Uvrsti bundevu u prehranu. Osim što jača imunitet, čuva srce, ali i dobru liniju

Bundeva, buča, tikva - pod svim ovim nazivima krije se kraljica jeseni - namirnica koja dolazi u bezbroj podvrsta i od koje možeš jednako uspješno raditi i slatka i slana jela

Uvrsti bundevu u prehranu. Osim što jača imunitet, čuva srce, ali i dobru liniju

Njoki od bundeve

Postupak:

Bundevu oguli i nareži na kockice te skuhaj u vodi i od nje napravi pire. Nakon što se pire ohladio, dodaj mu jaje, brašno i sol te umijesi tijesto i razvaljaj ga na trake od kojih ćeš raditi njoke. Zakuhaj lonac vode, posoli vodu te u nju stavljaj njoke. Kada isplivaju, gotovi su. 
Ako ti se tijesto lijepi dok radiš njoke, dodaj još malo brašna te pospi brašnom radnu površinu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci:

  • 3 šalice hladnog pirea od bundeve
  • 250 grama brašna
  • jedno jaje
  • sol
4/5