Ulje limunske trave može riješiti veliki broj tvojih zdravstvenih tegoba

Ovo čudesno ulje ublažava glavobolju i bolove u želucu, a ima i odlična antibakterijska i antifungicidna svojstva

Ulje limunske trave može riješiti veliki broj tvojih zdravstvenih tegoba

Esencijalno ulje limunske trave dobiva se iz istoimene tropske biljke, ima prekrasnu svježu aromu limuna a može zamijeniti većinu tvoje kućne ljekarne. Ono se u tradicionalnoj medicini koristi za ublažavanje bolova, želučane tegobe i povišene temperature. Limunska je trava također vrlo dobar antioksidans, a ima i protuupalna i protugljivična svojstva.Sve dobrobiti ulja limunske trave

Protiv bakterija – Istraživanja su pokazala da je ulje limunske trave vrlo korisno u borbi protiv bakterija. Štoviše, pokazalo se da ovo čudesno ulje može uništiti bakteriju Acinetobacter baumannii koja uzrokuje upalu pluća i infekcije krvi, a inače je otporna na većinu antibiotika. Limunska se trava pokazala i kao učinkovit saveznik protiv bakterijskih bolesti desni i u stomatološkoj terapiji. Ono ti može pomoći u borbi protiv mnogih drugih bakterijskih bolesti, a trenutno se istražuju i njeni učinci na ostale vrste bakterija koje su otporne na sve poznate antibiotike.

Ublažavanje upala – Kronične upale mogu izazvati brojne zdravstvene probleme poput artritisa, dijabetesa i nekih oblika raka. Ulje limunske trave može umiriti upale, a posebno je korisno kod bilo kojih vrsta upala na koži.

Antifungicid – Ulje limunske trave je učinkovit saveznik protiv mnogih vrsta gljivica. Neka su istraživanja potvrdila njegove korisne učinke na gljivicu Candida albicans koja je česti uzrok upala kod žena. 

Izvrstan antioksidans – Antioksidansi su najbolji saveznik u borbi protiv slobodnih radikala koji uzrokuju oksidativni stres u tijelu, što dalje uzrokuje mnoge bolesti poput raka i ubrzano starenje kože. Pokazalo se da ulje limunske trave ima snažna antioksidativna svojstva i može izliječiti brojne probleme uzrokovane oksidativnim stresom. Zog toga je preporučljivo koristiti prirodne kozmetičke preparate koje sadrže ovo ulje.

Ublažava želučane tegobe – Ulje limunske trave ima blagotvorno djelovanje na želudac i može pomoći u liječenju nekih želučanih tegoba. Ovo je ulje pokazalo izvrsne rezultate u liječenju čireva na želucu uzrokovanih trovanjem etanolom i aspirinima. Također može umiriti nadraženi želudac, bolove u želucu i proljev.

Ublažava reumatski artritis – ovo esencijalno ulje dokazano ublažava simptome reumatskog artritisa zbog svojih protuupalnih učinaka. 

Pomaže kod glavobolje – ulje limunske trave se u tradicionalnoj australskoj medicini koristi za liječenje glavobolja. Mirisanje ulja može pružiti trenutačnu pomoć protiv boli.


Oshadhi , Limunska trava (Cymbopogon flexuosus) eterično ulje 10 mL - 55kn


shimmer fallbackKako se koristi

Ulje limunske trave možeš kupiti u bilo kojoj biljnoj ljekarni. Važno je kupiti kvalitetna farmaceutska ulja, jer jeftinije verzije za aromalampice nemaju sve ove učinke a mogu biti vrlo otrovna. 

Ako ga koristiš za kožne probleme obavezno ga pomiješaj s nekim baznim biljnim uljem, jer su esencijalna ulja prejaka da bi se stavljala izravno na kožu. Možeš ga koristiti s uljem kantariona koje također ima ljekovita svojstva i doro je za liječenje kožnih problema. Ako ga koristiš u kozmetičke svrhe, miješaj ga s uljem avokada, argana, jojobe, ili nekim drugim uljem koje ima dokazane dobrobiti za kožu.

Esencijalna ulja mogu se inhalirati i tako da staviš jednu do dvije kapi ulja u vrelu vodu i 2-3 minute udišeš vodenu paru. Također možeš kupiti i difuzere.

Za suhu inhalaciju nakapaj 2-3 kapi ulja na maramicu i udiši ga nekoliko minuta. Ovdje su također korisne i aromalampice.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.