Češnjak u ulju
Češnjak možeš pripremiti i kao zimnicu. Vrlo je jednostavno, a rezultat izuzetnoukusan i zdrav.
Sastojci za jednu teglicu:
Postupak
Očisti češnjak od ljuske i režnjeve stavi u zdjelicu te prelij hladnom vodom u koju si dodala žličicu soli. Ostavi da odstoji u njoj 30 minuta pa ga izvadi na papirnati ručnik i posuši. U lonac ulij vino i ocat, dodaj žličicu soli, lovorov list pa kad proključa ubaci češnjak i kratko prokuhaj (2-3 minute) pa ga izvadi i ocijedi.
Ostavi ga na papirnatim ručnicima da se osuši i ohladi. U međuvremenu u pećnici steriliziraj staklenke. Puni ih lovorovim listo, nasjeckanom čili papričicom, peršinom i češnjakom te zalij suncokretovim ili maslinovim uljem. Potom, sad pune staklenke pasteriziraj.
- 4 glavice češnjaka
- čili papričica
- vezica peršina
- lovorov list
- sol
- ulje
- 250 ml vinskog octa
- 500 ml bijelog vina