Svi okusi paprike

Isprobajte ukusne recepte s paprikama

Svi okusi paprike

Peperonata

Image



Sastojci:
5 kom crvena paprika
3 žlica grožđice
2 žlica ekstra djevičansko maslinovo ulje
2 režanj češnjak
1.50 žlica kapari
1 žlica vinski ocat, bijeli
1 mala žlica svježi timijan
0.50 mala žlica slatka paprika
prstohvat kajenski papar
sol

Priprema:
Paprike peći direktno iznad plamena ili u pećnici da pougljene. Zatvoriti ih u plastičnu vrećicu i ostaviti da se pare 15 do 30 minuta. Zatim ih oguliti, očistiti od sjemenki i narezati na trake debljine 1-1,5 cm. Narezane paprike pomiješati sa maslinovim uljem, češnjakom, kaparima, octom, timijanom, paprikom u prahu i paprom u velikoj zdjeli. Začiniti po ukusu sa soli. Peperonata se može pripremiti dan ranije te držati u hladnjaku, a prije serviranja zagrijati do sobne temperature.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
2/5