Zdravlje i hrana

Svaki dan jedeš jogurt? Evo što se događa tvom tijelu

Jogurt je omiljena namirnica, a sadrži nekoliko važnih nutrijenata uključujući proteine ​​i kalcij. Donosi još nekoliko dobrobiti za tijelo, ali je ipak važno paziti na zdrav odabir kod kupovine

profimedia-0743392101.jpg
Foto: Profimedia.hr

Istraživanja pokazuju da Hrvati jedu puno mliječnih proizvoda, a dio toga je i mnogima omiljeni jogurt. Ovaj mliječni proizvod nevjerojatno je svestran jer se može konzumirati na različite načine. Kao baza za jutarnji obrok sa zobenim pahuljicama i voće, kao zdravi međuobrok ili čak preljev za salatu ili marinadu. Osim toga sve je već ponuda različitih vrsta jogurta pa sve više ljudi konzumira grčki jogurt ili islandski skyr, kao namirnicu punu proteina. Bez obzira koji jogurt ti je omiljen sigurno si svjesna da ima puno benefita za zdravlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Osjećat ćeš se bolje

Prehrana nakon četrdesete: Pet savjeta za zdrav i uravnotežen jelovnik

Jogurt je bogat proteinima, kalcijem i probioticima, a dugo se povezuje sa zdravljem kostiju, crijeva i reguliranjem težine. No ima i neke druge prednosti. "Pokazalo se da česta konzumacija jogurta smanjuje rizike za kardiovaskularne bolesti, smanjuje rizik od dijabetesa i poboljšava imunitet", objašnjava nutricionistkinja Brooke Glazer za Eatthis. S obzirom na sve dobrobiti jogurta važno je podsjetiti se zašto ga je dobro dodati u redovitu prehranu, ali i što treba izbjegavati.

POGLEDAJ VIDEO: Kako se zdravo hraniti na poslu?

1/7
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.