Tjestenina sa sirom i avokadom
Postupak:
Tjesteninu kuhaj 8 do 9 minuta i sačuvaj 100 ml vode od kuhanja. Tjesteninu iscijedi i prebaci u dublju zdjelu. Nasjeckaj cheddar sir, a u manjoj zdjeli pomiješaj avokado i sok od limuna i miješaj dok ne dobiješ kremastu pastu. Pomiješaj krem sir, brašno i vodu od tjestenine na srednje jakoj vatri i kuhaj jednu do dvije minute. Dodaj sir i miješaj dok se sir ne otopi, a umak ne zgusne, oko jedne minute. Začini solju i paprom po ukusu. Umak od sira prelij preko tjestenine i promiješaj te dodaj pire od avokada.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sastojci:
- 450 g tjestenine
- jedan oguljeni avokado
- žlica svježe ocijeđenog soka od limuna
- 2 žlice krem sira
- žlica brašna
- malo cheddar sira, soli i papra