Savjeti nutricionista

Jednostavni trikovi uz koje kuhanje kod kuće može biti puno zdravije

Kuhanje zdravih obroka kod kuće može biti lako i jednostavno – samo je pitanje odabira pravih sastojaka, uz malo znanja o tome kako nešto pripremiti

jason-briscoe-7MAjXGUmaPw-unsplash.jpeg
Foto: Unsplash

Što češće biraj svježe i sezonske začine

Gotove umake i preljeve iz trgovina izbjegavaj jer sadrže štetne sastojke, a umjesto toga biraj svježe začine želiš li obogatiti okus svojih jela. Primjerice, svježu zelenu salatu možeš začiniti sokom od limuna, koji je bogat C vitaminom. Umjesto klasične soli najbolje je koristiti ružičastu himalajsku sol koja je puno zdraviji izbor. Svježe začinsko bilje poput bosiljka, origana ili peršina vrlo je ukusno i zdravo te potiče detoksikaciju, smanjuje nadutost i dobro djeluje na probavni sustav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Unsplash
5/8