Osam znanstveno dokazanih načina koji će ti pomoći da zaštitiš imunitet

Želiš li održavati svoj imunološki sustav u top formi, onda je vrlo važno da se pravilno brineš o svom tijelu

Osam znanstveno dokazanih načina koji će ti pomoći da zaštitiš imunitet

Naš imunološki sustav naša je glavna linija obrane od bolesti pa je važno da ga održavamo u top formi. To osobito vrijedi u sezoni prehlada i gripa, a osobito sada dok je u tijeku pandemije korona virusa koji je zahvatio cijeli svijet.

Činjenica je da netko ima slabiji, a netko jači imunitet pa će tako pojedinci više biti podložni bolestima od ostalih. Ipak, postoje mnoge stvari koje mi sami možemo učiniti kako bismo poboljšali svoj imunitet. Želiš li održavati svoj imunološki sustav u top formi, onda je vrlo važno da se pravilno brineš o svom tijelu. To znači da se trebaš zdravo hraniti, vježbati, što više vremena provoditi na svježem zraku, imati kvalitetan san i kloniti se stresa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

via GIPHY

To su samo neke od osnovnih smjernica za zaštitu imuniteta, no postoje i mnogi drugi načini za koje je čak znanstveno dokazano da djeluju, a pomoći će ti da se zaštitiš od bolesti. Ovih dana, kada nam je svima bitno da nam imunitet bude što jači, takvi su nam savjeti svima dobrodošli. Iz tog razloga,  u nastavku ti otkrivamo neke znanstveno dokazane pristupe koje trebaš usvojiti kako bi ojačala svoj imunološki sustav.


Foto: Unsplash

Tekst se nastavlja ispod oglasa
1/9