Steven Macari je nutricionist i wellness edukator koji koristi holistički pristup prehrani. Možda je najosnovniji dio holističkog pristupa prehrani naučiti osluškivati potrebe svog tijela te pratiti njegov ritam i naravno - uključivanje kvalitetnih namirnica u prehranu, poput povrća, cjelovitih žitarica, mahunarki, ribe i kvalitetnog mesa, orašastih plodova, voća i sjemenki.
Iako govori kako je, s obzirom na svoje fizičke aktivnosti i vrstu metabolizma, skloniji zahtijevati više ugljikohidrata nego drugi ljudi, također naglašava kako većina ljudi ionako jede premalo ugljikohidrata (i voća općenito) zbog straha od debljanja, a ni ne znaju da su zapravo samo prerađeni ugljikohidrati glavni krivci za to. Voće je jedan od najučinkovitijih i lako probavljivih izvora ugljikohidrata i ima mnoga svojstva za pojačavanje metabolizma.
"Sva moja hrana je provjerena, organska, iz prirode i slobodno uzgajana. Imam sreću da imam pristup biodinamičkoj farmi s koje nabavljam velik dio svojih proizvoda i mesa. Treba napomenuti da se moj unos voća malo mijenja s dolaskom hladnijih mjeseci u godini, kada kvalitetno voće postaje teže pronaći. Kako se to događa, krumpir, riža i sirovi med čine najveći dio mog unosa ugljikohidrata."
On je stoga za Harper's Bazaar podijelio kako izgleda primjer savršenog dnevnog jelovnika.
Ako si se ikad pitala kako izgleda primjer savršenog jelovnika u životu jednog nutricionista, evo i odgovora