Prije organiziranja zakuske, važno je razmisliti koji je normativ narezaka po osobi. Gostima na plati možete poslužiti sir, šunku i pršut, no prvenstveno je potrebno dobro procijeniti količinu hrane. Za to je tu normativ narezaka po osobi koji će vam pomoći u tome da se riješite brige o tome hoće li gostima biti dovoljno hrane.
(FOTO: Pixabay)
Prije planiranja jelovnika preporuča se da vodite računa o ukusu gostiju, ako ga znate, a ako ga ne znate planirajte i varijantu za vegetarijance. Zatim je potrebno odrediti normativ narezaka po osobi.
Kod posluživanja po osobi planirajte 60-80 g hladnog nareska u predjelu uz salatu ili 100 g bez salate. Za cjelovit je obrok važno dobro kombinirati hranu s pićem. Uz sireve poslužite crvena vina poput cabernet sauvignona. Nakon ovih savjeta potrebna je smo dobra organizacija da biste uživali u ukusnoj hrani.