Probavne smetnje
Između pita i kolača, puretine i mlinaca i božićnih kolačića i ostalih slatkiša koji se nađu pod jelkom, pretjerano uživanje u hrani tijekom blagdana prilično je često. A ako nisi oprezna, to može dovesti do neugodne nadutosti, podrigivanja i probavnih smetnji zbog kojih se osjećaš tromo i loše.
"Hrana koju jedemo tijekom zimskog razdoblja također može dovesti do toga da mnogi ljudi imaju probavne smetnje i žgaravicu. Njih često pokreće masna hrana, obilni obroci i alkohol, a mogu biti neugodni zbog želučane kiseline koja dolazi u kontakt sa sluznicom probavnog sustava", istaknula je Patel.
Kada je probava u pitanju, brojni se stručnjaci slažu kako bismo, umjesto tableta protiv bolova, trebali posegnuti za kefirom - fermentiranim mliječnim napitkom koji je sličan jogurtu, a koji možeš pronaći u većini trgovina zdrave hrane. Čisti kefir bez okusa napravljen je od kozjeg mlijeka i pravih zrna kefira te je brz i učinkovit za poboljšanje zdravlja crijeva, a on djeluje tako da smanjuje upalu.
(Foto: Pexels)