Načini podizanja imuniteta u sezoni prehlada

Namirnice koje su idealni saveznik za jačanje imuniteta i koji su trikovi za održavanje organizma zdravim

Načini podizanja imuniteta u sezoni prehlada

LISNATO POVRĆE

Ako vam kronično nedostaje vitamina i kalcija, brokule, špinat, cvjetača i kelj sjajni su izvor beta-karotena i vitamina E i C. Brokula je vrlo ukusno povrće koje sadrži količinu vitamina C gotovo u jednakoj mjeri kao i limun. Pripazite kod kuhanja da ju ne skuhate previše jer će sva njena nutritivna svojstva otpustiti u procesu kuhanja. Vrlo je lako probavljiva namirnica, ima antioksidativno djelovanje, te pomaže kod gripe, prehlade i bronhitisa. Kelj sadrži velike količine željeza, vitamina K, C i kalcija i njime se lako može regulirati problem s viškom kilograma. Odličan izvor zdravih nutrijenata je i cvjetača koja obiluje bitaminom C i K i vlaknima. Idealna je za kremaste juhe, a ima i antibakterijsko i antikancerogeno djelovanje. Špinat je prepun minerala, kalija i magnezija, te željeza, a uz zdravlje očuvat će i poboljšati izgled vaše kože, kose i noktiju zbog visokog udjela vitamina B.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
3/7