Misliš da nosiš pogrešan tip i veličinu grudnjaka? Evo kako odrediti koji koji je pravi

Jesi li se kad susrela s iritantnim urezivanjem naramenica, boli i neugodom nakon cjelodnevnog nošenja grudnjaka? Sve su to znakovi da biraš krivu veličinu košarica, zato ti donosimo mali vodič

Misliš da nosiš pogrešan tip i veličinu grudnjaka? Evo kako odrediti koji ti model zapravo treba

Unatoč tome što za vrijeme karantene većina nas nije svakodnevno nosila grudnjake po kući, stvari se pomalo vraćaju u normalu, a mi ponovno trebamo na sebe staviti košarice koje nam pomažu postići željeni izgled grudi. No, lakše je to reći no učiniti, jer većina žena muku muči s odabirom ispravne veličine i modela grudnjaka.


Image

Koliko često trebaš prati grudnjake i koliko ih stvarno trebaš imati?

Ako si se pronašla u kategoriji onih dama koje nikako ne mogu pronaći savršeno udoban, funkcionalan i lijep grudnjak za svaku priliku, ovo je članak za tebe. Naime, donosimo ti mali vodič kako da jednom za svagda saznaš koja ti veličina košarica treba.


Premali ili preveliki grudnjak ne čini se kao veliki životni problem, no dokazano je da stalno nošenje neprikladnih grudnjaka može štetno utjecati na žensko zdravlje i uzrokovati zdravstvene probleme. Tako preuski grudnjaci mogu oštetiti plućnu maramicu i uzrokovati probleme s disanjem, dok nepravilna potpora može uzrokovati bolove u vratu, ramenima i leđima, kao i oštetiti živce. Uz sve to, može se dogoditi da nam se grudi prerano objese baš zbog nošenja krivog grudnjaka – što je scenarij koji svakako želimo izbjeći.Upravo kako bismo ti pomogle da napokon riješiš pitanje koji grudnjak će ti pružiti savršenu potporu, donosimo ti kratke upute kako izmjeriti veličinu svojih grudi i odrediti koji je grudnjak za tebe. Sve što ti treba za ovo mjerenje je veliko kućno ogledalo u kojem se možeš cijela pogledati, krojački metar te skinuta majica. Na sebe stavi samo udoban nepodstavljen grudnjak i možeš početi s mjerenjem.

1. Krojačkim metrom izmjeri opseg potprsnog koša, dio odmah ispod grudnjaka. To je mjera za traku grudnjaka.
2. Izračunaj opseg prsnog koša tako da preko leđa do najpunijeg dijela grudi, odmah preko bradavica, postaviš metar. To je mjera košarica.
3. Zaokruži obje mjere na najbliži okrugli broj.
4. Izračunaj broj košarice tako da oduzmeš mjeru trake od broja košarice.

Ako je opseg prsnog koša veći od potprsnog opsega za:

  • 12 do 14 centimetara, odgovaraju ti košarice A
  • 14 do 16 centimetara, odgovaraju ti  košarice B
  • 16 do 18 centimetara, odgovaraju ti košarice C
  • 18 do 20 centimetara, odgovaraju ti košarice D
  • 20 do 22 centimetara, odgovaraju ti košarice E
  • 22 do 24 centimetara, odgovaraju ti košarice F


Ovaj postupak daje tek približnu veličinu grudnjaka jer u obzir treba uzeti i činjenicu da su grudi različitih oblika. Dok metar može odrediti pravu veličinu u domeni brojeva, ne mora uvijek značiti da će taj broj savršeno pristajati svakoj ženi. Zato je bitno isprobati grudnjak i provjeriti kako on na svim ključnim mjestima prianja uz tijelo i pruža li adekvatnu podršku.  
Traka grudnjaka

Treba stajati čvrsto i ravno. Trebala bi moći staviti dva prsta između nje i kože, ali osjetiti i otpor. Ako je preopušteno, trebaš manju veličinu. Ako se pak mučiš da provučeš prste, trebaš veći broj.

Naramenice

Naramenice su ključni dio grudnjaka. Ako misliš da će grudnjak stajati i podupirati grudi bolje što naramenice više stegneš, varaš se. One trebaju ležati ugodno na ramenima bez ikakvog zatezanja ili padanja. Također, bitno je da budu jednako stegnute s obje strane.

Most grudnjaka

Most grudnjaka je mali dio tkanine koji povezuje dvije košarice grudnjaka. On treba stajati tako da dodiruje tijelo te da nema prostora između. Naravno, ne bi se trebao ni usjeći u kožu.

Žice

Ako testiraš grudnjak sa žicama, provjeri slijede li one prirodni luk grudi. Ako leže na njima ili su predaleko, one neće dobro poduprijeti grudi.

Košarice  
Ako ovi prethodni elementi odgovaraju, košarice bi trebale savršeno pratiti liniju grudi.

Ako si pratila sve naše upute i sve pravilno izmjerila, trebala bi pronaći idealan grudnjak za sebe. Neovisno o tome voliš li mekane, udobne ili pak push.up grudnjake, pravila su ista, a ti ih samo moraš slijediti kako bi pronašla model kao stvoren za tvoje grudi.


Možda će te zanimati

Image
LJUBAV JE PRED VRATIMA

SRETNA 2024.- Horoskopski znakovi koji će pronaći ljubav do kraja ove godine

Image
PROSINAC U KINO DVORANA

Beyoncé, Maria Callas, Orašar i filmski doček nove godine – čarolija ovog prosinca u Cinestaru!