
Ovo je glavni uzrok masnoće na trbuhu - tvrdi dijetetičarka

Mnogo je čimbenika koji mogu dovesti do nakupljanja masnoće na trbuhu - nedostatak sna, konzumacija gaziranih sokova i još mnogo toga - ali jedan od vodećih uzroka tvrdoglave masnoće povezan je s određenom vrstom hrane koja je vrlo popularna.
Prema dijetetičarki Tristi Best, glavni uzrok masnoće na trbuhu je konzumacija prerađene hrane, osobito one koja se prodaje radi praktičnosti, kao što su pakirani čips, kruh i druga pečena roba.
Kao što Best ističe, rafinirani ugljikohidrati nisu isti ugljikohidrati koje možemo pronaći ako, primjerice, pojedemo komad voća. I dok su voćni, odnosno "cjeloviti" ugljikohidrati, minimalno prerađeni i sadrže vlakna koja se prirodno nalaze u hrani, rafinirani ugljikohidrati su više prerađeni i njihova prirodna vlakna - makronutrijent koji između ostalog pomaže usporiti probavu - uklanjaju se ili mijenjaju. Drugim riječima, rafinirani ugljikohidrati imaju malu ili nikakvu nutritivnu vrijednost, a bez vlakana, proteina ili zdravih masti predstavljaju prazne kalorije koje često mogu pridonijeti stvaranju i nakupljanju masnoće na trbuhu.
Jedna nedavna studija objavljena u
"
A osim nezadovoljstva izgledom, samo postojanje viška masnoće na trbuhu ima negativan utjecaj na naše cjelokupno zdravlje, i to na nekoliko načina. Best ističe da je masnoća na trbuhu, poznata i kao visceralna masnoća,
Best za kraj ističe da prerađena hrana s visokim udjelom rafiniranih ugljikohidrata i niskim udjelom hranjivih tvari koje usporavaju probavu doprinosi masnoći na trbuhu. Ako se želiš riješiti ili spriječiti nakupljanje masnoće na trbuhu, razmisli o smanjenju konzumiranja prerađene hrane i umjesto toga fokusiraj se na zdrave grickalice.

Horoskop za subotu: Rakovi se trebaju naspavati, škorpioni pobjeđuju

Boss obrva je stigao: Kallos je lansirao BROW BOSS HYBRID – revoluciju u oblikovanju obrva

Nevidljivi SPF stickovi: Nova generacija zaštite od sunca bez bijelog traga
