Bio kutak u Kozmo drogerijama

Sponzorirani članak

Bio kutak u Kozmo drogerijama

U današnje vrijeme smanjena je kupovna moć potrošača što nikako ne pomaže organskim proizvodima koje obilježava i viša cijena. Međutim, pojavio se "novi" društveni sloj, prozvan eko građani. Oni brinu o očuvanju okoliša te sve više paze kakve proizvode kupuju i konzumiraju u želji da oni budu što prirodniji i zdraviji.

EKO = BIO = ORGANSKI


Nazivi "bio" i "eko" ili "organsko" u stvari imaju isto značenje. Proizvodi koji nose neki od tih naziva su proizvodi sa 95% i više ekoloških sastojaka. Ostalih 5% otpada na onečišćenja iz atmosfere (npr.kisele kiše), pesticide donesene sa okolnih imanja i slične situacije koje se ne mogu izbjeći.

Biološki uzgoj kreće od dugotrajne, strogo kontrolirane procedure. Proizvodi se na prirodan način, bez upotrebe kemikalija, pesticida i ostalih štetnih tvari (gnoji se stajskim gnojivom ili kompostom, životinje pasu na otvorenim pašnjacima, upotrebljava se ekološka stočna hrana, ne upotrebljavaju se lijekovi, hormoni ili antibiotici itd.)

Proizvodi koji su proizvedeni na ovaj način nose naziv "ekoproizvod". To je garencija da je proizvod proizveden sukladno propisima o ekološkoj proizvodnji.

Europska unija donijela je zakone o zaštiti izvornih enoloških i gastronomskih proizvoda. Tri oznake označavaju kvalitetu i izvornost proizvoda u EU:

  • PDO Protected designation of origin ili zaštićeno podrijetlo
  • PGI Protected geographical indication ili zaštićena geografska indikacija
  • TSG Traditional speciality guaranteed označava zajamčeno tradicionalni specijalitet

Mnogi potrošači su prepoznali dobrobiti eko proizvoda, pa se i unatoč krizi bilježi rast prodaje iako su skuplji od ostalih proizvoda iste namjene od 20- 50%. Užurban i stresan način života, pogotovo onog u urbanim sredinama, budi želju potrošača za prirodnim i "domaćim" proizvodima, isto kao i za samonagrađivanjem i unapređenjem životnog standarda.

10 Bio proizvoda po najpovoljnijoj cijeni na tržištu

Kozmo je u svoju ponudu uveo različite vrste certificiranih eko proizvoda. Na policama se mogu pronaći ulja, žitarice, grahorice, tjestenina, kokosovi proizvodi, umaci, soli, začini, riža, biljne paštete, sladila, brašna, orašasti plodovi, sjemenke, suho voće, musli, sokovi, čajevi, kava, snackovi. Samo do kraja godine na policama najveće hrvatske drogerije Kozmo potražite 10 BIO proizvoda po najpovoljnijoj cijeni na tržištu.

Brendovi koji se nalaze na policama najveće hrvatske drogerije imaju najpriznatije certifikate za proizvodnju eko hrane, a neki od njih su Dennree, Allos, Pural, Lebensbaum, Lima, Vivani, Byodo, Davert, Barnhouse itd.


shimmer fallback
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.