403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Zdravlje
Zdravlje

7 začina koje bismo sve trebale imati kod kuće jer poboljšavaju okus jelima

7 začina koje bismo sve trebale imati kod kuće jer poboljšavaju okus jelima
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Začini mogu dodati dozu raznolikosti jelima, bez obzira jesi li iskusna kuharica ili tek počinješ eksperimentirati u kuhinji

Sol i papar su temeljni začini koje stavljamo u gotovo svako jelo, ali ima i drugih začina koji mogu učiniti naša jela ukusnijim i dodati im malo drugačije okuse. Ovih sedam začina stvoreni su za brze, zdrave i ukusne obroke, i uz njih možeš jednostavno proširiti svoj kuhinjski repertoar.  

Kate Jenkins, blogerica koja stoji iza VeguKate , za portal Well+Good otkrila je kojih je sedam začina, po njezinom mišljenju, uvijek dobra investicija.  (FOTO: Pixabay)   

7 vrhunskih začina za zdrava i ukusna jela

1. Cimet 

"Cimet je moj omiljeni začin svih vremena", kaže Jenkins za . "Obožavam cimet jer se u medicini smatra začinom koji pomaže pojačanju cirkulacije i poboljšanju probave. Također, ljubiteljica sam cimeta zbog njegove sposobnosti da stabilizira šećer u krvi. Cimet stavljam u smoothieje, tijesto za slatkiše, zobene pahuljice i na vrh slatkog krumpira." (FOTO: Pixabay)   

2. Kurkuma

"Čak i moja mama uvijek ima kurkumu u svojoj kuhinji, i to s dobrim razlogom. Kurkuma je još jedan začin za koji je dokazano da  posjeduje protuupalne sposobnosti. Obožavam dodati kurkumu u toplo mlijeko, smoothie i stavljam je na piletinu prije pečenja. Možda zvuči čudno, ali kurkuma je moj omiljeni dodatak juhama“, kaže blogerica.    (FOTO: Pixabay)   

3. Čili u prahu  

"Uvijek tražim organsku verziju bez soli i bez šećera te je dodajem juhama, gulašima i marinadama“, kaže Jenkins. (FOTO: Pixabay)   

4. Crvena paprika 

"Nju uključujem u praktički svako jelo koje napravim!Crvena paprika daje nevjerojatan okus kokošjoj juhi, humusu, marinadama i jajima", objašnjava svoju ljubav prema crvenom začinu. (FOTO: Pixabay)   

5. Origano 

"Origano ne koristim samo za pizzu. On je moj tajni sastojak u umaku za špagete, juhama i svim talijanskim jelima, a čini čuda i u preljevima za salatu.Pored toga, origano sadrži antioksidante, kao i vitamine C, E i K u tragovima, folat, vitamin B6, željezo, kalcij, magnezij i kalij “, kaže. (FOTO: Pixabay) 

6. Kineska mješavina 5 začina 

Kineska filozofija o balansu yina i yanga u hrani temelj je za kinesku mješavinu pet začina (ili pet mirisa). Najčešće je to mješavina cimeta, komorača, klinčića, zvjezdanog anisa i bijelog papra. "To je jedan od mojih najdražih začina za marinade, pečeno meso, juhe, curry i pečeni slatki krumpir", kaže Jenkins.

7. Đumbir

"Ako nemam svježi đumbir pri ruci, đumbir u prahu je odlična zamjena. Obožavam ga zbog toga što ima protuupalna svojstva i sastojak je mnogih zdravih, ali i ukusnih jela", kaže blogerica.  (FOTO: Pixabay)   

Kako najbolje kombinirati začine

1. Cimet + đumbir + kineska mješavina 5 začina "Ova mješavina je savršena za zobene pahuljice, pekmeze, palačinke i smoothieje." 2. Origano + čili u prahu + crvena paprika  Pomiješaj ova tri začina i imaš savršenu pileću marinadu. 3. Đumbir + čili u prahu  Pospi ovu mješavinu na losos prije prženja i tako će tvoj obrok bogat omega-3 masnim kiselinama mirisati savršeno. 4. Kurkuma + origano Jenkins kaže da je ova mješavina začina idealana izbor za začininiti kuhanu cvjetaču. 5. Cimet + crvena paprika Ovu kombinaciju ubaci u slatki krumpir i dobit ćeš savršeni slatko-kiseli okus.  6. Crvena paprika + đumbir + cimet  Za desert, Jenkins voli dodati ove vrhunske začine šalici tople čokolade za bogati okus zbog kojeg ćeš, nakon večere, sanjati slatke snove.  (FOTO: Pixabay)   

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Iz naše mreže
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx