Saveznici u borbi protiv kilograma!

Vrati se u formu uz ovih pet aplikacija koje broje kalorije

Tijekom blagdana mnogi pretjeraju s hranom, a vraćanje zdravoj prehrani mogu olakšati dosezi suvremene tehnologije. Predstavljamo ti aplikacije koje će kalorije brojati za tebe

Kalorije

Blagdani su prošli, a mi još uvijek iz frižidera čistimo nagomilanu hranu. Od keksa, kolača i francuske salate pa sve do odojka i purice – ovih je dana jelovnik bio kaloričan i mastan, a sad snosimo posljedice za svoja (ne)djela. Mnogi od nas već su stali na vagu i užasnuli se vidjevši tih nekoliko kilograma viška, pa se sada želimo što prije vratiti u formu.

Ako se i ti nalaziš u toj kategoriji, imamo pravu stvar za tebe – mobilne aplikacije koje će ti uvelike pomoći da izgubiš kilograme, kontroliraš unos kalorija i mnogo naučiš o zdravoj prehrani. Sve ove aplikacije su besplatne te ih je lako skinuti s interneta, pa su dostupne svima. Zašto ne bismo u Novu godinu ušli zdravi i vitki, kad nam sada već i suvremena tehnologija u tome pomaže?

Lose it aplikacija

Lose it aplikacija nudi brojne mogućnosti poput unosa tvoje trenutne i željene težine na temelju kojih će ti izračunati koliko kilograma tjedno trebaš izgubiti kako bi postigla cilj. U ovoj aplikaciji možeš unositi hranu koju jedeš i pratiti svoj dnevni napredak. Aplikacija ti nudi i mogućnost skeniranja bar koda hrane kako bi odmah vidjela koliko kalorija ima i koje sve nutrijente sadrži. Također aplikacija sadrži i recepte za pripremu hrane i jelovnike te u njoj možeš pratiti dnevnu dozu unesenih proteina, masti i ugljikohidrata.

Weight Watchers aplikacija

Weight Watchers je otprije popularan program mršavljenja koji je poznat po efikasnosti i jednostavnim i fleksibilnim pravilima dijete. Aplikacija je slična originalnom programu mršavljenja jer ne nudi striktna pravila kojih se moraš pridržavati već uravnotežene i zdrave jelovnike prilagođene tvojoj kalorijskoj skupini. Oni koji koriste ovu aplikaciju mogu u njoj pratiti napredak mršavljenja i razgovarati online s ostalim korisnicima aplikacije. Posebnost ove aplikacije je što za svaki uneseni parametar daje bodove i na kraju dana zbrojeni bodovi pokazuju ti koliko si daleko od ciljane težine.

Nutritonix aplikacija

Nutritonix aplikacija nudi veliki izbor personaliziranih jelovnika uzimajući u obzir koliko kalorija trebaš unijeti kako bi postigla željenu težinu. Nakon što uneseš svoje osnovne podatke aplikacija ti nudi dugoročan plan prehrane i tjelovježbe kojom ćeš postići željenu težinu. Možeš odabrati koju hranu preferiraš, a koju ne te ti na temelju toga aplikacija složi jelovnik i šoping listu s namirnicama. Posebnost ove aplikacije je što jelovnike i svoj napredak možeš podijeliti s prijateljima na društvenim mrežama.

MyPlate aplikacija

MyPlate aplikacijom pratiš koliko si kalorija unijela i potrošila, a posebna je jer istovremeno funkcionira kao mjerač aktivnosti. Dovoljno je samo napisati kojom aktivnosti se baviš i program će sam sve izračunavati dok ti vježbaš. Prednost ove aplikacije je što nudi najopsežniju ponudu različitih namirnica i njihove kalorijske vrijednosti.

Calorie Counter

Calorie Counter aplikacija kombinira brojanje kalorija i dijetne recepte. Osim što možeš pratiti koliko kalorija unosiš i koliko ih gubiš tjelovježbom, možeš i vidjeti recepte koje su preporučili drugi korisnici. Ova aplikacija čak izračunava koliko kalorija trošiš dok spavaš ili dok si budna. Prednost ove aplikacije je što vrlo detaljno prati svaku potrošenu i unijetu kaloriju.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.