#ponosna

Valentina Begić: Ples na šipci pokazao se kao najbolja terapija za sve što me mučilo u životu

Valentinu je otac napustio kad je bila jako mala. Ona i mama živjele su same neko vrijeme, no poslije je Valentina dobila očuha i polusestru. Ipak, kako kaže uvijek se osjećala outsiderom u vlastitoj obitelji. Sve to natjeralo ju je da potiskuje emocije, ali i da sama sebi postavi ograničenja, no kako kaže, kroz ples se uspjela osloboditi i stvoriti pozitivnu sliku o sebi i svome tijelu

Valentina Begić ima 31 godinu, živi u Zagrebu i svoju ženstvenu stranu pronašla je kroz ples na šipci.

“Ne mogu reći da nije bilo trenutaka gdje bih se osjećala lijepo ili privlačno, ali to nikad nije trajalo duže od trenutka”, kaže Valentina.

Kaže kako je sigurna da su ju životne okolnosti natjerale na to da, kako i sama kaže “gura koliko gura”.  

“Mama i ja smo bile same dosta dugo, do moje 3. ili 4. godine. Nakon nekog vremena je došao očuh i došla je sestra, ali mislim da sam se cijelo vrijeme osjećala kao outsider u toj obitelji.”

Kroz vrijeme si je postavljala granice i potiskivala svoju ženstvenu stranu.

“Ja sam mislila da, ako sam ženstvena da privlačim neželjenu pažnju. Ako ta pažnja zatim dovede do neke posljedice, za tu posljedicu sam ja kriva. A ne mogu se nositi s tim da sam si za to kriva.”, objašnjava Valentina. 

Image

Bila je uvjerena da nema strah od napuštanja, samo da bi shvatila da je u sebi izgradila energiju da je sama sebi dovoljna i da joj ne treba nitko, upravo iz tog straha.

Ubrzo je krenula na pole dance i prvih gotovo sto treninga osjećala je sve samo ne senzualnost. 

“Ja sam jako dugo bila početnički nivo pole dancea” objašnjava Valentina.

No tadašnja trenerica u njoj je prepoznala potencijal, dala joj da vodi manju grupu cura i danas je vlasnica vlastitog plesnog studija. Iako se ovim sportom bavi već 10 godina, tek se unazad pola godine počela zaista osjećati lijepo i ugodno u svojoj koži.

“Ja plešem kako bih liječila tu ranu i pokrenula se prema toj skrivenoj strani sebe” kaže Valentina. A što je sve otkrila kroz ples, ali i koliko je danas sretna žena pogledaj u videu.