403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Trudnoća i majčinstvo
Trudnoća i majčinstvo

Recepti za prste polizat s kraljicom voća - jagodom

Topliji dani otvorili su i sezonu voćne kraljice proljeća - jagode. Jagode imaju više vitamina C nego limun ili naranča, a u primjerice 150 g ovog voća ima tek 50 kalorija.

Prije nego što krenete na isprobavanje recepata koje smo za vas s užitkom pripremili, obratite pozornost na nekoliko osnovnih pravila. Za početak, kada kupujete jagode, birajte one manje ili srednje veličine. Važno je da budu neoštećene, da im je koža glatka i napeta, da imaju zdrave peteljke i da su što čišće. Iskoristite sezonu kraljice voća i razveselite svoje male i velike ukućane s finim desertima.

[PROČITAJTE I OVO: Jagode - zdrave, niskokalorične i ljekovite]

Domaći sladoled od jagode na štapiću

Sastojci:

20 srednjih jagoda

230 mL vode

60 g šećera

Priprema:

Operite jagode i odstranite peteljke. Stavite sve sastojke u blender i miksajte dok ne dobijete homogenu smjesu. Izlijte smjesu u kalupe za sladoled sa štapićima i stavite u zamrzivač na nekoliko sati.

5-minutni kolač s jagodama

Sastojci:

450 g jagoda

3 jaja

170 g šećera

170 g glatkog brašna

Priprema:

Tri cijela jaja pomiješajte s 170 g šećera koristeći mikser. Miksajte sve oko dvijeminute dok ne dobijete glatku kremu. U nju kuhačom lagano umutite 170 g prosijanog glatkog brašna i na kraju dodajte još 450 g svježih jagoda narezanih na manje komade. Smjesu prebacite u namašćen kalup za torte ili lim za kolače te stavite sve u zagrijanu pećnicu. Kolač pecite prvih pet minuta na 200 stupnjeva nakon čega smanjite temperaturu na 175 stupnjeva i pecite dodatnih 30 minuta.

Šarlota od jagoda

Sastojci:

50 mL mlijeka

125 g vrhnja

puding od vanilije

4 lista želatine

125 g kiselog vrhnja

kutija piškota

300 g jagoda

Priprema:

Omekšajte želatinu u vodi. Kad vrhnje i mlijeko zakipe, maknite s vatre, umiješajte puding i dodajte želatinu. Nakon što se malo ohladi, dodajte kiselo vrhnje. Dno i rub kalupa obložite piškotama te sredinu napunite pudingom. Nakon što se ohladi, ukrasite tortu jagodama.

Jednostavni cheesecake s jagodama

Sastojci:

2 šalice svježih jagoda, narezane

4 žlice u šećera u prahu

1 i 1/2 šalice krem sira po izboru

1 žličica korice od limete

1 žlica soka od limete

6 grubo razmrvljenih keksa

Priprema:

Promiješajte zajedno jagode i 2 žlice šećera u prahu. U drugoj zdjeli umiješajte zajedno krem sir, koricu limete, sok od limete i preostale 2 žlice šećera u prahu. U čaše slažite žlicu smjese od sira, pa dodajte grubo drobljene kekse i jagode. Ukrasite po želji.

Muffini s jagodama

Sastojci:

200 g glatkog brašna

200 g jagoda

1 vanilin šećer

1 prašak za pecivo

1 jaje

30 g mljevenih badema

100 g šećera

180 g jogurta

50 g maslaca

Priprema:

Jagode izrežite na manje komadiće. U jednu zdjelu stavite brašno, prašak za pecivo, vanilin šećer i mljevene bademe. U drugoj zdjeli izmiksajte jaje sa šećerom i rastopljenim maslacem te jogurtom. Dodajte suhe u mokre sastojke i izmiksajte. Jagode umiješajte lopaticom. Namastite kalupe za muffine i napunite ih malo više od pola. Pecite na 180 stupnjeva oko 25 minuta.

Princeze s jagodama

Sastojci:

Krema:

5 dl slatkog vrhnja

vanilin šećer

50 dag jagoda

3 dag šećera

Umak:

vanilin šećer

5 dag šećera u prahu

jagode za ukras

Priprema:

Istucite ohlađeno vrhnje i dodajte oba šećera. Zdrobite 30 dag jagoda s 5 dag šećera te umiješajte u nadjev. Ostatak jagoda usitnjavajte s 5 dag šećera u prahu - dok ne dobijete umak. Kremu i umak ohladite te napunite princeze nadjevom.

Najčitanije
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx