Pravo prijateljstvo granica nema: Branka i Ines osmislile su savršene spavaćice za trudnice i mame te pokrenule vlastiti biznis

Branka i Ines su prijateljice, majke, a odnedavno i uspješne poduzetnice koje su osnovale trgovinu koja proizvodi i prodaje komade za bebe, trudnice i majke i sve se proizvodi u Hrvatskoj

I&B(58).jpg

Trudnoća i rođenje djeteta jedan je od najljepših događaja u životu svake žene. No, posebno trudnoća razdoblje je u kojem je mnogo pitanja i nedoumica. U posljednjim mjesecima trudnoće većina majki razmišlja o porodu, ali i pripremi one 'famozne' torbe za bolnicu u kojoj između ostalog treba biti i idealan proizvod za spavanje. Spavaćica, pidžama, što je bolje, kako treba izgledati?, puno je tu pitanja. Zato samo se oduševili kada smo surfajući naletjeli na nesting.hr gdje nas je dočekao zanimljiv koncept spavaćice 3 u 1 za trudnice i dojilje.

Oduševilo nas je što je riječ o hrvatskom proizvodu iza kojeg stoje dvije prijateljce, Branka Kondić i Ines Šimunić-Ivanišević.. Za sebe kažu da su prije svega ponosne majke, prijateljice, ljubiteljice prirode i putovanja. Otvorene i vesele osobe koje uživaju u društvu, ali i iznimno cijene svaki slobodan trenutak proveden s obitelji i bližnjima. Svemu tome sada mogu dodati i da su uspješne poduzetnice koje proizvode hrvatski proizvod.

shimmer fallback

Ideja o 3 u 1 spavaćicama rodila se u trenutku kada su obje bile trudne.

"Kako smo i same bile trudne, otprilike u isto vrijeme, imale smo problem s pronalaskom spavaćica za trudnice, dojenje odnosno porod koje nam se sviđaju. Izbor se svodio na motive hello kitty, rode,  patke, bebe koja maše iz „trbuha“ i sl.  i ti dizajni odnosno stilovi nam nisu odgovarali. Jednostavno nismo mogle naći nešto jednostavno, a da nam je lijepo. Ipak smo bile trudne u srednjim tridesetim godinama i ukus nam se nije poklapao s ponudom na tržištu i motivima. Kad bi i naišle na nešto po našem ukusu, to je bilo proizvodnja u nekim dalekim zemljama. Amerika, Kina…", otkrila nam je Branka.

shimmer fallback

Ubrzo je nastala ideja da osmisle spavaćicu jednostavnog, funkcionalnog i decentnog dizajna i stila a s druge strane i nosive kroz duži period- spavaćice 3 u 1- za trudnice, porod i nakon poroda za dojenje. No, naravno od ideje do realizacije trebalo je vremena.

shimmer fallback

"Izazova u pokretanju proizvodnje i prodaje je svakako bilo puno jer upravo zbog želje da ponudimo kvalitetan proizvod Hrvatske proizvodnje, a to je svakako puno zahtjevnije jer postoji problematika pronalaska odgovarajućih materijala, partnere za šivanje, krojenje i sve što treba da bi se došlo do idealnog proizvoda. Na kraju smo došli do kontakta u bivšoj pamučnoj industriji koja je bila svojedobno jedan od većih proizvođača za cijelu bivšu Jugoslaviju i tako smo se snašle s partnerom koji ima puno iskustva u šivanju. I za ostale segmente smo iskoristile sva moguća poznanstva da bi realizirale- materijali, krojevi i ostalo.  U svakom slučaju težnja nam je bila da to bude hrvatski proizvod i da se time diferenciramo od konkurencije i upravo zbog toga je sam proces pokretanja svega i dugo trajao točnije više od godinu dana". kaže Branka. Bile su sigurne da ne žele odustati od ideje da sve što proizvode bude hrvatski proizvod.

"Razmišljale smo naravno i o uvozu jer bi svakako bilo jeftinije i jednostavnije, ali odlučile smo se na hrvatski proizvod. Isto tako, kako je šivanje lokalno, odnosno iz manjeg grada , bilo nam je drago i da potičemo našu proizvodnju odnosno šivaćice iz manjih sredina", objasnila je Branka koja s prijateljicom Ines, odlično funkcionira. Posao i prijateljstvo u njihovom slučaju odllčno funkcionira.

"Naravno da ima izazova", kroz smijeh kaže Branka. Dosta smo različite osobnosti i to je izazov naravno, ali s druge strane dobro funkcioniramo jer se zapravo odlično nadopunjujemo. Uglavnom smo si medusobno najveće kritičarke- kad netko izađe s nekom idejom, onda druga da novu perspektivu te ideje pa tek nakon toga se mijenja ideja ili ipak ide u realizaciju", ističe Branka. No, ove uspjenšne prijateljice imaju još ideja i planova za budućnost.

"Puno je ideja uz asortiman za trudnoću, dojenje i porod, ali i za asortiman za bebe koji nam se rodio kao usputna ideja, ali na tržištu, pogotovo komplet trakica za kosu Mommy&me dobivamo jako pozitivne reakcije. Sve te ideje ćemo nešto sporijim tempom realizirati radi manjka vremena, ali vjerujem da malo pomalo i budemo", zaključila je Branka.

shimmer fallback
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.