Majke u četrdesetima

Nikad nije kasno: Poznate Hrvatice koje su djecu rodile u četrdesetima

Žene rađaju sve kasnije, pa tako i brojne poznate Hrvatice, od kojih su mnoge postale majke u četrdesetima ili na pragu četrdesetih. Izdvojile smo neke od njih

hrvatice-mame.jpg
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Osim što kasnije ulaze u brak, sve više i više žena odlučuje se za djecu sve kasnije, tek u tridesetima. Prema izvješću Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za 2021. godinu, više od 33 posto rodilja imalo je između 30 i 34 godine, a čak 20 posto njih imalo je između 35 i 39 godina. To može biti povezano s raznim čimbenicima - od produljenog školovanja i kasnijeg zapošljavanja pa do karijere, ali i nemogućnosti začeća. Činjenica da žene sve kasnije rađaju, dakle, nije nikakva novost, a to potvrđuju i brojne slavne Hrvatice.

Image

Slavne žene koje su prvo dijete rodile nakon četrdesete

Bilo da su se prvenstveno fokusirale na karijeru, a tek onda odlučile osnovati obitelj, ili su imale problema sa začećem, puno je poznatih Hrvatica koje su, baš poput nekih slavnih dama iz Hollywooda, svoje prvo, drugo ili treće dijete rodile tek u četrdesetima.

Od Maje Šuput, koja je sinčića Blooma rodila s 41 godinom, do Marije Husar Rimac, koju je sinčić Niko "iznenadio" u 46. godini, izdvojile smo slavne Hrvatice koje su postale mame u četrdesetima - i nisu požalile.

Maja Šuput

Pjevačica i voditeljica Maja Šuput sina Blooma rodila s 41 godinom. Rodila ga je u ožujku 2021. carskim rezom, a 2020. je sretnu vijest podijelila s obožavateljima. Sada svu svoju pažnju, baš kao i suprug Nenad Tatarinov, posvećuje malenom Bloomu koji je pravi hit na njezinim društvenim mrežama. Često objavljuje njegove fotografije s putovanja, ali i storyje na kojima pokazuje kako izgleda njihova svakodnevica sada kada je njihova obitelj bogatija za jednog člana.

Leona Paraminski

Naša glumica koja već osam godina živi u Americi, Leona Paraminski, rodila je prvo dijete, kćerkicu Liv, sa svoje 42 godine, u rujnu 2021. Ona i suprug Tin Komljenović dugo su ju iščekivali, još od 2012. kada su se oženili, a otkrila je da se u Hrvatskoj podvrgnula postupku umjetne oplodnje. Otkrila je da, kada je prvi put otišla na izvantjelesnu oplodnju, postupak nije uspio, no uspjelo je "iz druge", baš na rođendan njezine sestre, koja je zatrudnjela dvanaest dana prije nje.

Severina

I Severina je sina Aleksandra rodila u četrdesetima, točnije dva mjeseca prije 40. rođendana. Rodila ga je u veljači 2012. u splitskoj bolnici, carskim rezom, a u bolnici je bila više od mjesec dana na čuvanju trudnoće. Od rođenja njezinog prvog djeteta prošlo je gotovo 11 godina, a danas vodi borbu za skrbništvo nad sinom Aleksandrom, koja još uvijek nije gotova. Aleksandar je, naime, 20 mjeseci živio s ocem Milanom Popovićem, a onda je, tek u kolovozu 2021., Severina dobila zajedničko skrbništvo nad sinom.

Csilla Barath Bastaić

Naša glumica Csilla Barath Bastaić također je postala majka u četrdesetima, a u lipnju 2022. godine rodila djevojčicu Margit sa svojih 40 godina. Prvo dijete dobila je sa svojim dugogodišnjim partnerom, radijskim voditeljem Matkom Antunovićem, s kojim je u vezi od 2015. godine. Iako svoj privatni život drži dalje od očiju javnosti, sretnu vijest podijelila je na Instagramu, gdje ponekad podijeli koju fotografiju sa svojom kćerkicom.

Jelena Perčin

Svoje treće dijete, sina Jakšu, glumica Jelena Perčin rodila je u 40. godini života. Iz prvog braka s Kristijanom Babićem ima 13-godišnju kći Lotu, a iz braka s Momčilom Otaševićem, od kojeg se sada razvodi i s kojim je dobila sina Jakšu, ima još i četverogodišnju kći Mašu. Da je trudna s trećim djetetom saznala je za vrijeme pandemije koronavirusa i potresa u Zagrebu, a sinčića je rodila krajem pandemijske 2020.

shimmer fallback

Marija Husar Rimac

Još jedna naša pjevačica koja je postala mama u četrdesetima je i Marija Husar Rimac. Sa suprugom Vjekoslavom Rimcem, s kojim je u braku od 2009., već je imala sina Ivana, a onda je u 46. godini, nakon 11 godina braka, rodila svog drugog sina Niku, kojeg je nazvala darom od Boga. Već se pomirila s time da će Ivan ostati jedinac, no onda je saznala da je u drugom stanju, a maleni Niko sada već ima dvije godine.

Jelena Miholjević

I poznata domaća glumica Jelena Miholjević svoje je drugo dijete dobila u četrdesetima - kći Adu rodila je u dobi od 40 godina. Drugu trudnoću i porod podnijela je bez problema, a sada već 12-godišnju djevojčicu dobila je u braku s redateljem Darijem Harjačekom. Osim Ade, glumica ima i sina Bartola kojeg je dobila iz prijašnje veze s redateljem Hrvojem Hribarom.

Milana Vuković Runjić

Poznata hrvatska književnica Milana Vuković Runjić dugo je godina priželjkivala dijete, a ta joj se želja ostvarila prije 13 godina, kada je u 40. godini života dobila djevojčicu. Nakon 15 godina braka s Borisom Runjićem, Milana je rodila kćerkicu Antoniju, za koju kaže da joj je najveći uspjeh, a rodila ju je pred Božić 2010. godine.

shimmer fallback

Iva Šulentić

Posljednja na listi je ona koja će tek postati majka, a to je poznata voditeljica Iva Šulentić. Naime, ova 39-godišnjakinja u svibnju će napuniti 40. rođendan, a nedavno je podijelila vijest da čeka prvo dijete, i to na kraju emisije koju vodi, "Kod nas doma". Domaćoj voditeljici ovo će biti prvo dijete, a čeka ga sa svojim sadašnjim partnerom Brunom Šunjićem, sistem inženjerom iz Zagreba.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.