Najveća ljubav

Nikad nije kasno: Slavne dame koje su rodile nakon 40. rođendana

Čini se kako se posljednjih godina pomaknula dobna granica za majčinstvo. I čini se kako nikada nije kasno, a to pokazuju i ove holivudske dame koje su rodile nakon 40. rođendana

BeFunky-collage (4).jpg
Foto: Profimedia.hr

Posljednje desetljeće žene sve kasnije rađaju, a danas je normalno da prvo dijete rađaju u tridesetima. Različiti tabui vezani za godine se brišu, a puno otvorenije se govori o majčinstvu, ali i o različitim problemima sa začećem. Sve ovo je dovelo do toga da se sve više žena odlučuje i za majčinstvo u četrdesetima, bez obzira radi se o prvom ili trećem djetetu.

Image
Priroda odlučuje

Jesi li znala? Zašto većina mama nosi dijete na lijevoj strani?

Holivudske zvijezde često su predvodnici u mnogim promjenama, a tako je i ovom slučaju. Danas se mnoge poznate dive odlučuju za kasnije majčinstvo i vrlo često naglašavaju koliko im je to promijenilo život na bolje. Ove dame pokazuje da je sve moguće - imati obitelj i karijeru. Naravno, nisu samo današnje zvijezde rodile djecu u kasnijim godinama - Meryl Streep i Iman također su rodile djecu u četrdesetima. A tko je još na ovom zanimljivom popisu možeš provjeriti u nastavku.

Halle Berry

Dobitnica Oscara i glumica s A-liste, Halle Berry, prvo dijete rodila je u 41. godini. Nakon djevojčice Nahle, dobila je sina Macea u 47. godini, a trudnoću u kasnim četrdesetima nazvala je "gerijatrijskom" i rekla da je za nju bila veliko iznenađenje. "Bila sam u predmenopauzi, pa je ovo što se dogodilo bio ogroman šok", izjavila je kasnije u emisiji Ellen DeGeneres.

Image
Foto: Profimedia.hr

Susan Sarandon

Sarandon je prvo dijete, kćer Evu Amurri, dobila 1985. godine s tadašnjim dečkom, talijanskim filmašem Francom Amurrijem. Nekoliko godina kasnije Sarandon je rodila još dvoje djece. Sinove Jacka i Milesa dobila je s tadašnjim partnerom Timom Robbinsom, a imala 42., odnosno 45 godina.

Kasnije je objasnila da je imala endometriozu, ali i da nije žurila postati majka. "Nisam se žurila, ali zapravo sam imala zdravstvene probleme i rečeno mi je da nikada neću postati mama. Bilo je vrlo neobično što sam zatrudnjela pa sam pomislila da to ne mogu ignorirati", izjavila je kasnije za Time Out New York.

Salma Hayek

"Mislila sam da će mi trebati medicinska pomoć kako bih ostala trudna, ali nije", izjavila je Salma Hayek za WebMD nakon što je rodila kćer Valentinu u 41. godini. U intervjuu je također ispričala kako je trudnoći imala komplikacije zbog gestacijskog dijabetesa, ali unatoč teškoj trudnoći ipak je uživala u tom vremenu. "Sad sam ispunjenije ljudsko biće, a to ne bih bila da sam rodila deset godina ranije. Moja kći je dobila bolju majku jer sam rodila u toj dobi", objasnila je lijepa glumica.

Eva Mendes

Eva Mendes postala je prvi put mama s 40 godina. Ona i glumac Ryan Gosling dobili su kćer Esmeraldu. Dvije godine kasnije Mendes je zatrudnjela s njihovom drugom kćeri Amadom. Ova vrlo samozatajna glumica kasnije se posvetila svojoj obitelji, a vrlo rijetko se pojavljuju u javnosti. "Potpuno sam iscrpljena. Mislila sam da su moje burne noći završile, ali ovo su najljepše noći koje sam imala", kasnije je opisala svoje majčinstvo.

Image
Foto: Profimedia.hr

Gwen Stefani

Stefani je dobila tri sina u braku s bivšim suprugom Gavinom Rossdaleom. Kingston, Zuma i Apollo veliki su ponos ove zanimljive pjevačice. No, trećeg sina Apolloa rodila je u 44. godini, a kasnije je rekla da je bio "čudo" i da trudnoća na sredini 40-ih bila za nju "potpuno novo duhovno iskustvo".

Iman

Iman je prvu kćer Zulekhu rodila kada je imala dvadeset godina, a bila je u braku s košarkaškom zvijezdom Spencerom Haywoodom. Gotovo četvrt stoljeća kasnije, Iman se udala za Davida Bowieja i ponovno zatrudnjela, ovaj put je imala 45 godina. Njena druga kći Alexandria bila je "čudo" za Iman i Bowieja. Potražili su pomoć medicine i razmišljali o posvojenju, ali onda je prirodno zatrudnjela.

Meryl Streep

Obožavana glumica i dobitnica Oskara ima četvero djece, a najmlađe je rodila 1991. godine, nešto prije 42. rođendana. Nikada nije previše pričala o privatnom životu i trudnoćama, pa se ne zna je li se imala problema sa začećem nakon 40. godine ili nije.

Naomi Watts

Naomi je dvojicu dječaka, Sashu i Kaija, dobila u braku s tadašnjim mužem Leivom Schreiberom. Prvi put je rodila s 39 godina, a drugog sina je dobila godinu dana kasnije. Poslije je rekla da je trebala imati više djece i ranije započeti s rađenjem.

Julianne Moore

Julianne Moore rodila je sina Caleba u kasnim tridesetima. Dok je njezina kći Liv rođena pet godina kasnije, 2002. godine kada je glumica imala 41. godinu. U nedavnom intervjuu za The Daily Telegraph, Julianne je rekla da ona i njezin suprug, redatelj Bart Freundlich, drže svoju djecu čvrsto na zemlji i da žive normalnim životom.