1. Krto meso
Od piletine, nemasnih purećih prsa do govedine - nemasno meso bogati je izvor željeza za djecu. Ukloni masne dijelove mesa jer u njima ima malo željeza. Svinjski kotleti mogu biti dobar izbor, a jedna porcija goveđih jetrica sadrži čak 5 mg željeza.
2. Janjetina
Crveno meso sadrži veće količine željeza, a nemasni janjeći dijelovi imaju puno željeza. Janjeći kotleti sadrže od 2,1 do 3 mg željeza po porciji, a punu su i esencijalnih masnih kiselina. Janjetina je također bogata proteinima i sadrži vitamin B12 koji je neophodan za kognitivni razvoj.
(Foto: Pexels)
3. Zeleno povrće
Tamnozeleno lisnato povrće poput kelja, brokule i špinata jedna su od najboljih vrsta povrća za veći unos željeza. Pola šalice kuhanog, ocijeđenog špinata sadrži oko 3 mg željeza.