SA STAVOM

Šest savjeta za odgoj samouvjerenih i hrabrih djevojčica

Naučiti vjerovati u sebe i razviti samopouzdanje mnogim djevojčicama nije lagan zadatak. Želiš li odgojiti samouvjerenu kćer i gledati je kako odrasta u uspješnu ženu, ovo su stvari koje ne bi trebala smetnuti s uma

profimedia-0494178876.jpg
Foto: Profimedia

Budi joj potpora i uzor

Roditelj bi trebao prihvatiti dijete onakvo kakvo ono jest. To ne znači da mu trebaš tolerirati svaki nestašluk nego da ga ne bi trebala siliti da bude ono što bi ti željela da ono bude. Dijete, a sad govorimo o djevojčicama iako vrijedi i za dječake, trebaju znati da si na njihovoj strani i da ih nećeš osuđivati. Kroz cijelo njeno odrastanje, a posebno pubertet, vjeruj u sposobnosti svoje djevojčice i potakni je u osobnom razvoju. Društvene mreže i nametnuti ideali često negativno utječu na samopoimanje i samopouzdanje mladih pa joj odmalena naglašavaj koliko je važno da - unatoč pritiscima društva - ostane svoja i da sama sebi postane najbolji prijatelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako djeca najbolje uče na primjerima, važno je da te riječi budu u skladu sa tvojim djelima, odnosno da joj ne prepričavaš 'prazne' priče.

2/6