Bravo Eva! Djevojčica s Murtera nacrtala novčanicu od 30 kuna s likom Alemke Markotić

10-godišnja djevojčica objasnila je da na novčanice idu samo veliki ljudi, a doktorica Markotić je zasigurna jedna od njih!

Bravo Eva! Djevojčica s Murtera nacrtala novčanicu od 30 kuna s likom Alemke Markotić

Svaki dan na malim ekranima gledamo izvještaje Stožera civilne zaštite o koronavirusu, a među njima je i ravnateljica Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" doktorica Alemka Markotić

Kako se novi COVID-19 sve više širi Hrvatskom, a čak ima i smrtnih slučajeva, potrebni su nam heroji kojima vjerujemo. Doktorica Markotić svojom je smirenošću, ali i marljivim i profesionalnim radom oduševila hrvatsku javnost. Ne gura se, ne promovira sebe, ulijeva nam povjerenje i ima jako važne poruke koje su i djeca prepoznala.

Zato je desetogodišnja djevojčica Eva Šikić iz Murtera nacrtala njezin lik na novčanici od 30 kuna. Crtež je na svom Facebook profilu objavila njezina teta Željana Šikić.  "Kaže sunce tetino da na novčanice idu veliki ljudi. Također je primijetila da na novčanicama nema žena. Zato evo jedne velike. Autorica Eva Sikić, dijete čudo. Ako nastavi ovako, možda upravo nju čeka novčanica", napisala je uz objavu ponosna teta. 

Sredinom tjedna je i osmogodišnji dječak Šimun Ćorić iz Nuštra nacrtao sve istaknute članove Stožera za civilnu zaštitu kao superjunake. Vili Beroš je tako postao Superman, Krunoslav Capak Batman, Davor Božinović Flash, a Alemka Markotić Wonder Woman.Njegov crtež su vidjeli i superjunaci pa su mu zahvalili na podršci. 

"Dragi Šimune, hvala ti. Čuvaj svoje bližnje...Ti si njihov štit i moj junak! Pozdravlja te Vili",  napisao je ministar zdravstva u komentaru poslanom sa službene stranice koronavirus.hr. 

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović podijelio je Šimunov crtež na svom službenom Twitter profilu. "Napravit ćemo sve da našoj djeci vratimo djetinjstvo. Šimune, hvala na podršci, zbog vas se nikada nećemo umoriti" - poručio je "Flash".

Napravit ćemo sve da našoj djeci vratimo djetinjstvo.
Šimune hvala na podršci, zbog vas se nikada nećemo umoriti. pic.twitter.com/iVDEhX1Qvg

— Davor Božinović (@DavorBozinovic) March 27, 2020

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.