Probaj ih usvojiti

Stručnjaci otkrili 3 savjeta uz koje će ti 2021. godina biti bolja

Razmisli o svojim najvažnijim ciljevima i napravi dobar plan za njihovo ostvarenje

mathilde-lmd-pYMbPhaXNIU-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Dolazak nove godine mnogi gledaju kao priliku za novi početak ili da u svoj život uvedu promjene koje će im pozitivno utjecati na svakodnevicu.

Od 2020. smo imali velika očekivanja, no ona je krenula u nekom posve neočekivanom smjeru i sve nas neugodno iznenadila. Ipak, sada joj je napokon došao kraj, a mi smo s nadom ušli u novu 2021. godinu.

Image
Za ispunjenje i sreću

5 važnih ciljeva koje bi si svaka žena trebala postaviti 2021. godine

Na početku ove nove godine dobro je napraviti planove, odrediti si ciljeve i snove koje bismo voljeli ostvariti. Kako otkrivaju stručnjaci, važno je postaviti realne i dostižne ciljeve jer će nam tada godina biti puno bolja i uspješnija. U nastavku donosimo njihove najvažnije savjete kojih bismo se trebali držati želimo li da nam ova 2021. godina bude što bolja.  

Razmisli o svom životu

Na početku nove godine budi otvorena i pokušaj rezonirati sve što si naučila, kako si se razvila i narasla kao osoba u posljednjih godinu dana. Razmisli o stvarima koje bi htjela izbjeći u ovoj godini. Budi iskrena prema sebi i osvrni se na sve dobre i loše trenutke s kojima si se suočila, što želiš promijeniti i što si postigla. Što si naučila iz svojih pogrešaka? Nemoj se zbog njih osjećati loše, već neka ti one posluže kao lekcija za ubuduće. Razmišljaj pozitivno i hrabro kreni prema naprijed.

shimmer fallback

Budi jasna kad je riječ o ciljevima

Baci pogled na svoje 'to-do' liste – jesu li posve jasne ili su neodređene? Kad je riječ o ciljevima koje želiš ostvariti, moraš biti precizna, točna i specifična. Napiši u svoj planer ili rokovnik što točno ove godine želiš postići i razmisli i o tome na koje bi se načine to najbolje moglo ostvariti. Ako je riječ o nekom velikom cilju, podijeli ga na manje faze jer ćeš ga tako lakše realizirati. I budi strpljiva jer ništa se ne događa preko noći.

shimmer fallback

Nabavi si dobar planer

Bez obzira na to jesi li staromodna pa ćeš izabrati planer u papirnatom obliku ili bak više voliš modernije načina u obliku aplikacije, dobar planer pomoći će ti da se bolje organiziraš. Svaki dan zapisuj svoje najvažnije ciljeve i zadatke, zadaj si vremenske rokove i fokusiraj se na resurse koji su ti potrebni da bi to sve obavila. Uz sve to, nemoj zabraviti na svoju self-care rutinu, uzmi si pauzu kada osjetiš da ti je potrebna. Nastoj se i što zdravije hraniti i više vremena provoditi u prirodi. Bolje ćeš se osjećati. Nauči biti produktivna, ali ne samo na poslu, već i kod kuće. Učini sve što je potrebno da bi postigla zdravu ravnotežu između privatnog i poslovnog života.

shimmer fallback
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.