Za ispunjenje i sreću

Ciljevi koje bi si svaka žena trebala postaviti 2021. godine

Potrudi se da u novoj godini ostvariš sve što si zamislila

kinga-cichewicz-DDBO05yBbuk-unsplash (1).jpg
Foto: Unsplash

Ova je godina bila izuzetno izazovna, teška i neobična. Pandemija koronavirusa natjerala nas je da iz temelja promijenimo svoje svakodnevne navike i način života. Dolazak nove godine prilika je da krenemo iznova i da donesemo neke bolje odluke koje će imati pozitivan učinak na naš život.

Nadamo se da ćemo se napokon moći vratiti normalnijem životu pa je stoga iznimno važno postaviti si realne ciljeve. Razmisli o godini koja je na izmaku, o svim dobrim i lošim trenucima koje ti je donijela. Zapitaj samu sebe što želiš i koje bi ciljeve voljela ostvariti u godini koja je ispred nas.

U nastavku ti otkrivamo neke od najvažnijih ciljeva koje bi svaka žena trebala postaviti za sebe u godini koja je pred nama.

Budi odlučna

Želiš li postići bilo što u životu, trebaš biti izuzetno samodisciplinirana. To znači da si trebaš postaviti određene okvire unutar kojih ćeš djelovati te si zadati rokove kojih ćeš se striktno držati. Najbolji način za to je planiranje unaprijed, a pritom ti mogu pomoći razne aplikacije za organizaciju. Na početku svakog mjeseca isplaniraj bitne događaje i aktivnoste koje imaš u tom periodu i zadaj su nekoliko manjih ciljeva koje bi voljela ostvariti. Pritom budi realna i nemoj donositi odluke za koje znaš da nisu ostvarive.

Putuj više

Nadamo se da ćemo u 2021. godini imati puno više prilika za putovanja stoga neka i to bude jedna od tvojih važnih odluka. Putovanja obogaćuju život, a upoznavanje novih mjesta, ljudi i kultura zasigurno će te obogatiti i omogućiti ti da proširiš svoje vidike. Ne trebaš putovati daleko, čak ne trebaš niti otići iz naše zemlje. Sigurno je i u Hrvatskoj jako puno divnih mjesta koje nisi posjetila pa kreni od takvim malim koracima. Dovoljno je da samo malo promijeniš okolinu i puno ćeš se bolje i svježije osjećati.

Počni slijediti svoje snove

Kakve god snove i želje imala, nemoj ih zapostavljati. Život je prekratak da bismo živjeli prema tuđim idealima. Možda je iduća godina dobar trenutak da započneš koračati stazama svojih snova. Bez obzira na to je li riječ o pokretanju vlastitog biznisa, putovanju u inozemstvu ili pak učenju novih vještina, pokreni se i učini sve što je potrebno da bi ostvarila svoje snove.

Fokusiraj se na ono što je zaista važno

Ako ništa drugo, ova nas je godina prisilila da promijenimo svoje prioritete i da se fokusiramo na ono što nam je uistinu važno. Nemoj to zaboraviti i obećaj sama sebe da ćeš i sljedeće godine biti fokusirana na dobre stvari. Zdravlje i sreća su najvažniji, kao i blizina bliskih ljudi. Postizanje uspjeha i napredovanje u karijeri su važni, no postoje i stvari koje su bitnije od toga. Iz tog razloga, iduće godine postavi granice između privatnog i poslovnog života i nemoj zanemarivati ljude do kojih ti je stalo samo radi karijere. Pokušaj pronaći zdravu ravnotežu.

Počni štedjeti

Budućnost je uvijek neizvjesna stoga je vrlo važno imati financijsku sigurnost. Počni štedjeti kako bi uvijek imala nešto sa strane, u slučaju da ostaneš bez posla ili te zadese neki problemi. Razne institucije nude različite načine štednje pa se malo informiraj i odaberi ono što ti najviše odgovara.  Isto tako, nauči kvalitetnije upravljati vlastitim financijama i nemoj trošiti iznad svojih mogućnosti.  

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.