Smeta li mojoj bebi preko mlijeka nešto što ja jedem jer ima proljevaste stolice

Poštovana, beba stara 3 mjeseca počinje plakati i isteže noge poslije obroka. Beba dobiva moje mlijeko na flašicu jer neće sisati i tako je od rođenja.

shutterstock_1735801265.jpg

Ja sam zbog kolika koje je dobila još u rodilištu reducirala maksimalno svoju prehranu, bojeći se da joj još više ne iritiram želudac. Koristimo Bio Gaia probiotik i pomogao je kod grčeva koji su stali s nekih tri mjeseca. Beba je bila super, napredovala dobro svo to vrijeme i dalje napreduje kako treba, po 800 g mjesečno. Rođena je s 2600 g, a sada ima 4800 g. Ali sada me brine što je prije tri dana počela jako plakati poslije svakog obroka.

Ja sam od prvog dana jela sir i pila jogurt. Sad se bojim da joj to možda ne smeta u mojem mlijeku, jer zadnja tri dana ima tekuću stolicu boje senfa, a imala je dva dana sluzavu. Ima 3 do 4 stolice, znaju biti eksplozivne. Jučer je jedna baš smrdjela na proljev, a bila je tekuća i sluzava. Danas počinje dobivati opet one bijele zrnaste dijelove, nema sluzi ali je i dalje tekuća. Ima želju za hranom kao i prije, jede normalno. Noću se vrti i stenje jedan dio noći, a nekad se i budi plačući. Bojim se da nije neka alergija ili neki drugi problem. Inače je vesela i ok kad nema te bolove. Hvala puno.

Odgovor:

Poštovana,

budući da je to naglo počelo, a do sada je sve bilo u redu, prije bih rekla da dijete ima crijevnu virozu. Treba pričekati da se vidi još neko vrijeme, jer ako se isto poboljša u sljedećih tjedan dana, onda je definitivno viroza. Nastavite normalno dojiti, dajte bebi probiotik. No ukoliko se proljev nastavlja i nakon 2 tjedna ili dijete ne dobiva na tjelesnoj masi, tada treba pregled pedijatra i daljnje pretrage.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.