Djevojčica ima 7 godina i samo 16,5 kg. Trebamo li ponovno na gastroenterološku obradu?

Poštovani, djevojčica rođena u terminu s 3520 g, sada ima 7 godina, 16.5 kg, 120 cm. Bila je na gastroenterološkoj obradi prije 5 godina gdje su svi nalazi bili u redu.

shutterstock_1735801265.jpg

Upućeni smo psihologu gdje je išla na piknik terapiju. Stanje se popravilo odlaskom u vrtić, no na kilaži je i dalje dobivala malo. Sa 5 godina izvadila je treći krajnik te počela puno više jesti, ali kilaža se nije znatno popravila. Alergije na hranu su potvrđene patch testom na jaje, kravlje mlijeko, soju, kikiriki, orašaste plodove i plodove mora. Sve konzumira u manjim količinama osim kikirikija i plodova mora. Moja dijagnoza je Hashimoto, terapiju nikad nisam dobila.

Zanima me da li bi bilo dobro ponovno napraviti gastroskopiju i sve ostale nalaze s obzirom na malu kilažu i da li treba napraviti nalaze štitnjače s obzirom da mi pedijatar govori da je još premala za probleme sa štitnjačom i da je sve ok dokle god ipak dobiva na kilaži? Hvala na odgovoru!

ODGOVOR:

Poštovana,

sugeriram da svakako još jednom posjetite gastroenterologa sa svom medicinskom dokumentacijom kako bi se procijenilo treba li što dalje od obrade ili nešto od pretraga ponavljati.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.