Beba zadnjih dana odbija jesti. Koliko bi dnevno mlijeka trebao popiti da napreduje?

Poštovana, imam bebu od dva mjeseca. Rođen je sa 3 kg, a sada ima 4.9 kg. Napredovao je po skoro 1 kg mjesečno. Inače je na AD mlijeku i jeo je do prije 10-ak dana od 550 do 650 ml dnevno.

shutterstock_1735801265.jpg

Onda je povećao na prosječno oko 700 ml (između 600 i 850 dnevno).

Posljednjih par dana odbija jesti, noću se ne budi za jelo. Ja ga hranim svaka 4 sata noću, tada plače no počne ipak jesti i pojede oko 120 ml u polusnu. Zna ponekad bljucati mlijeko. Inače ima jake grčeve i dosta puta podrigne i izbacuje plinove. Zbog svega toga zadnja 2-3 tjedna nije previše napredovao (maksimalno 200-300 g). Koliko bi trebao jesti? Imate li savjet kako da povećamo količinu mlijeka koje pije?

Mi smo u Nizozemskoj, pa beba pije Nutrilon standard i mlijeko za grčeve, ta dva mlijeka mu miješamo. Probali smo i hipoalergen u slučaju da nije alergija na mlijeko (imamo slučajeve u obitelji s alergijom), ali ni to mlijeko ne pije bolje.

Odgovor:

Poštovana,

s obzirom na težinu od 4.9 kg i starost od 2 mjeseca vaše dijete dnevno treba 840 ml mlijeka raspoređenih u 5 do 6 obroka.

Ne morate se uvijek držati te vrijednosti, ona je okvirna. Svako dijete napreduje svojim tempom, što znači da nekad jede više, a nekad manje. Težina vaše bebe je zdrava i to je ono što je važno.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.