Beba se noću počela buditi svakih sat vremena, ali ne mislim da je gladna

Poštovanje, imam bebu staru 5 i pol mjeseci. Isključivo je dojena i prije mjesec dana smo počeli s kašicama (jedan obrok u vrijeme ručka i nakon toga joj ponudim i dojku).

shutterstock_1735801265.jpg

Počela je preko dana imati razmake hranjenja po 3-4 sata, čak je jučer jela u 19 h pa je u 22 h zaspala i probudila se u ponoć. Tad smo joj ponudili Bebimil i probudila se nakon dva sata, pa opet nakon dva i od 4 do 9 ujutro budila se svakih sat vremena. Molim Vas da mi pomognete što da radimo? Beba se budi nervozna, a mi smo iscrpljeni. Pokušali smo s Bebimilom no i nakon njega se budi za dva sata. Beba uredno dobiva na težini. Preko dana lijepo spava i vesela je. Po noći se budi i zaplače i smiri se tek na dojci. Unaprijed se zahvaljujemo.

Odgovor:

Poštovana,

probajte je uvečer nahraniti nekim kaloričnijim obrokom kao što su, na primjer, žitarice s mlijekom, a kako bi bolje spavala. Njeno buđenje vjerojatno je više želja za umirivanjem na dojci nego glad. Moguće je i da joj rastu zubići pa pokušajte namazati desni s nekim od preparata za tu namjenu (ima ih raznih na tržištu).

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.