Uživanje u ukusnoj hrani nezaobilazan je dio slavlja i blagdana i nema ništa loše u tome sve dok to radimo razumno i s mjerom. Prazan želudac veličine je stisnute šake, a kad pojedemo normalan obrok, napunimo ga otprilike litrom hrane i tekućine. Blagdanski obroci često su i tri puta većeg volumena. Ako tako jedemo nekoliko dana za redom, želudac se širi, a naš osjećaj za sitost sve više i više smanjuje pa možemo pojesti previše odjednom, a bez da to osjetimo. Ova pojava vrlo je česta u doba blagdanskih slavlja, a ako si se ove godine mučila da stesaš vlastito tijelo i ne želiš sada sve u par dana pokvariti, mi imamo par odličnih savjeta nutricionista kako da to i izbjegneš.
Kao prvo, važno je da shvatiš i priznaš si da je prejedanje zapravo vrlo štetno za cijeli tvoj organizam, ali i za psihu te bi prvenstveno iz tog razloga trebala prestati s navikom pretrpavanja tanjura za blsgdsne. Naime, zbog prejedanja se osjećamo umorno i svojim tijelima priređujemo ogroman stres. Dok uživamo u zasluženom odmoru, naši organi kao što su jetra, gušterača, pa čak i srce moraju prekovremeno raditi da bi uspjeli razgraditi svu tu hranu.
Stoga, nemoj se ustručavati uživati u hrani, ali uz dozu razuma. Ako ne želiš uskoro biti u većem konfekcijskom broju, pridržavaj se ovih nekoliko korisnih savjeta.