Evo što uspješne žene čine ponedjeljkom ujutro

Učinkovite tehnike uspješnih žena koje im pomažu da ostanu motivirane i produktivne

Evo što uspješne žene čine ponedjeljkom ujutro

Želiš li biti uspješna, onda se trebaš potruditi jer se dobre stvari neće desiti same od sebe. Ti ih moraš pokrenuti. Samo trebaš početi i to malim koracima.

Prvi korak do uspjeha je kvalitetna organizacija, a najbolji dan za to je upravo prvi radni dan u tjednu – svima omraženi ponedjeljak.

Rijetko tko se veseli ponedjeljcima jer to znači povratak poslu, stresu i svim ostalim obavezama. Kako ti novi radni tjedan ne bi započeo u kaotičnom tonu, vrlo je važno da se dobro organiziraš.


Ne znaš li odakle krenuti, u nastavku otkrivamo nekoliko učinkovitih tehnika uspješnih žena koje će ti omogućiti da budeš produktivna i motivirana za obavljanje svih radnih zadataka koji su pred tobom.Foto: Unsplash, Instagram

Pripreme se na vrijeme

Svi mi jako dobro znamo kako izgledaju jutra ponedjeljkom. Užurbano spremanje na posao, klince treba odvesti u vrtić ili školu, gužve na cesti i onda nas na kraju u uredu najčešće dočeka kaos. Nakon dva dana odmora i uživanja u opuštenoj i cozy atmosferi kod kuće, povratak u ured nije nimalo lak. Da bi minimizirala sav taj stres, važno je da se pripremiš na vrijeme. To znači da bi već u nedjelju trebala obaviti određene stvari kao što su priprema outfita, torbe za posao i sve druge sitnice. Također, zaviri u svoj rokovnik i pripremi se za novi radni tjedan te odredi prioritete. Neće ti trebati puno vremena da to uradiš, a uvelike će ti olakšati tjedan pred tobom.shimmer fallback

Zauzmu dobru perspektivu

Kad je riječ o uspjehu i sreći općenito, perspektiva je najvažnija. Umjesto da na ponedjeljak gledaš kao na najgori dan u tjednu, radije razmišljaj kako je to odlična prilika za nov i svjež početak te za ispunjavanje svih onih ciljeva i snova koje si zacrtala. Zauzmi pozitivnu perspektivu i budi optimistična i sretna što imaš priliku krenuti iznova.


Pojedu zdrav doručak

Sigurno i sama jako dobro znaš da je doručak najvažnije obrok u danu stoga ga nikako ne bi trebala preskakati. Uravnoteženi obrok najbolji je način za započeti novi dan pa prije odlaska na posao svakako izdvoji barem 15 minuta kako bi pojela doručak. Jaja s integralnim tostom, jogurt s voćem ili sirni namaz odličan su izbor koji će te držati sitom do sljedećeg obroka.


Uzmu si vremena za prilagodbu

Nije lako prebaciti se s vikenda na ponedjeljak pa nemoj biti previše stroga prema sebi. U ponedjeljak ujutro kreni sporo i lagano i uzmi si nekoliko sati kako bi se prebacila u radni ritam i svojoj uobičajenoj tjednoj rutini. Kada dođeš na posao, najprije se posveti laganijim i jednostavnijim zadacima, a ostalo ostavi za kasnije.shimmer fallback

Postavljaju ciljeve

Svaki novi radni tjedan dobra je prilika za postavljanje novih ciljeva i za određivanje prioriteta. Prije nego se baciš na posao, obavezni zapiši sve svoje ciljeve i obaveze i razmisli o tome što ti je najbitnije. Na taj ćeš se načini puno lakše nositi s projektima i radnim zadacima koji su pred tobom.

shimmer fallback

Ne zamaraju se sitnicama

Imaj na umu da se ponekad, bez obzira na to koliko si se dobro organizirala i isplanirala sve unaprijed, određene stvari mogu dogoditi i to ne tvojom krivnjom. Ne možeš sve imati pod kontrolom i zbog takvih se situacija zaista ne vrijedi živcirati. Duboko udahni i kreni dalje.shimmer fallback

Rade stvari koje vole

I za kraj, nemoj zaboraviti na sebe. Koliko god obaveza imala, uzmi neko vrijeme i za sebe i posveti se stvarima koje voliš. Nakon povratka s posla kupi sebi sladoled, novu maramu ili pak se počasti kolačima. Ponedjeljci su stresni pa je vrlo važno da u njih ubaciš i one aktivnosti i hobije koji te uveseljavaju i čine sretnom.


Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.