9 stvari koje svaka uspješna žena napravi prije 9 sati ujutro

Imaš li problema s kašnjenjem te nikako ne možeš pronaći svoju idealnu jutarnju rutinu, isprobaj neke od trikova i savjeta uspješnih žena

9 stvari koje svaka uspješna žena napravi prije 9 sati ujutro

Svatko od nas ima neku svoju jutarnju rutinu - netko jutro započinje vježbanjem, netko doručkom, a netko pak meditacijom. Ideja savršene jutarnje rutine se razlikuje od osobe do osobe, no svima nam je svrha kreirati rutinu koja će nam odgovarati te nam omogućiti da svoj dan započnemo na najbolji mogući način.

Ne kaže se uzalud da se po jutru dan poznaje, a isto tako često se govori i o jutarnjim navikama uspješnih ljudi koje, kako su pokazala istraživanja, mogu dovesti do boljih rezultate te do veće produktivnosti i motiviranosti u svakodnevici.

Imaš li problema s kašnjenjem te nikako ne možeš pronaći svoju idealnu jutarnju rutinu, isprobaj neke od trikova i savjeta uspješnih žena. U nastavku otkrivamo 9 stvari i navika koje svaka uspješna žena napravi prije 9 sati ujutro.

Lagane vježbe nakon ustajanja

Ne moraš započeti svoje jutro s intenzivnim treninzima ukoliko ti to ne odgovara, no nakon ustajanja se barem istegni ili pak počni vježbati jogu. Čak i nekoliko minuta jutarnjeg istezanja može uvelike utjecati na tvoj dan, poboljšati protok krvi, smanjiti razinu stresa i pozitivno utjecati na raspoloženje.

Image

Ne odgađaju ustajanje

Imaš li problema s ustajanjem iz krevete, gumb 'odgoda' dok zvoni budilica donijet će ti samo još više stresa i poremetiti ti um stoga nastoj izbaciti tu naviku iz svog života. Potrudi se da svaki dan liježeš u isto vrijeme kako ujutro ne bi imala problema s buđenjem. Svaka uspješna žena  ustaje odmah nakon zvonjenja budilice.  

Image

Uvijek pojedu doručak

Svi već znamo koliko je doručak bitan stoga ga nastoj uvesti u svoju jutarnju rutinu. Ispočetka će možda biti teško no s vremenom ćeš shvatiti zašto je ta navika tako bitna. Potrudi se da jedeš zasitan doručak koji je bogat vlaknima i proteinima. Žitarice i voće ili pak kriška integralnog kruha s avokadom odličan su izbor.  

Image

Kreiraju 'to-do' liste

Imaš li mnoštvo obaveza, popisi s zadacima koje moraš obaviti mogu ti uvelike olakšati svakodnevicu. Svaku večer prije spavanja napravi si raspored i 'to-do' listu za idući dan i na taj ćeš način moći mnogo bolje organizirati svoje vrijeme.  


Image

Slušaju pozitivne podcaste

Svaka uspješna žena svjesna je kolika je moć pozitivnog razmišljanja. Prije odlaska na posao poslušaj neki motivirajući podcast ili pak pročitaj neke od svojih omiljenih pozitivnih afirmacija. To će te motivirati i ispuniti pozitivnom energijom te ti omogućiti da svoj dan započneš na dobar način.

Image
Foto: Pexels

Čitaju vijesti

Iako uspješne žene nisu opsjednute lošim vijestima, one se trude ostati informirane o bitnim stvarima. Uzmi si nekoliko minuta vremena uz kavu i pročitaj na svojim omiljenim portalima što je novoga u zemlji i svijetu.

Image

Hidratacija im je bitna

Dehidracija je nešto najgore što možemo napraviti svojoj koži, stoga svaka uspješna dama uz sebe uvijek ima bocu vode. Neke od negativnih strana dehidracije su glavobolja i vrtoglavica stoga uvijek uz sebe imaj vodu. Čim ustaneš ujutro, započni svoj dan čašom vode s iscijeđenim limunom jer taj napitak čisti tijelo od toksina i potiče probavu.  

Image

Uzmu si vremena za sebe

Najgora su ona jutra kada smo u žurbi stoga se nemoj uopće niti dovoditi u takve situacije. Ustani na vrijeme kako bi imala dovoljno vremena da se spremiš na posao na miru, da odabereš svoj omiljeni outfit, da nanenseš make-up i da popiješ svoju prvu jutarnju kavu. Uzmi si vremena koliko ti je potrebno kako bi na miran način započela novi dan.  

Image

Čine nešto što ih usrećuje

Uspješna žena drži do sebe i do rituala koji je usrećuju. Bilo da je riječ o jutarnjem tuširanju, čitanju knjige, meditaciji ili pak nanošenju šminke, nemoj nikada zanemarivati sebe i svoje osobne potrebe te uvijek odvoji vremena za male stvari koje te čine sretnom.

Image