Ključ su navike

Rad na sebi: Ovih nekoliko navika učinit će te neodoljivom i sretnijom

Želiš li ostaviti dojam i biti jedna d onih osoba koje bi svatko htio u društvu, uvedi u svoj život navike koje su naizgled sitne, no imaju veliki utjecaj na druge

pexels-elle-hughes-1549280.jpg
Foto: Pexels

Možda to nećemo priznati na sav glas, ali u svima nama tinja želja da budemo drugima simpatične i privlačne. u ljudskoj je prirodi svidjeti se i biti prihvaćen. I to nema nikakve veze s atraktivnim izgledom.

Image
Foto: Pexels

U redu, izgled može igrati ulogu, ali samo na početku i samo površno te je na koncu sasvim nebitan. Ako ga ne prati lijepa osobnost i dobar karakter, ništa ne vrijedi. Isto je i u suprotnom smjeru. Neatraktivnu vanjštinu zasjenit će, odnosno uljepšat će karizmatičnost osobe. Toliko da će ti ona postati i fizički lijepa. Osim toga, ljepota je u oku promatrača, zar ne?

Image
Ogledalo duše

Smeđe, zelene ili plave: Što boja tvojih očiju otkriva o tvojoj osobnosti?


Stoga, želiš li biti neodoljiva i učiniti da te baš svatko želi u svome društvu, ne ulaži u skupu odjeću, atraktivno tijelo i frizuru, već poradi na svojoj osobnosti. U nastavku ti donosimo nekoliko sitnica i navika koje će te učiniti neodoljivom.

Budi znatiželjna

Nito ne voli kada razgovor zamre, a to se događa kada ni jedna ni druga strana više nemaju što za reći. Sugovornik kakvog svi priželjkujemo je onaj koji je znatiželjan, sluša i postavlja pitanja. Budi takva. Aktivno slušaj i zanimaj se za osobu s kojom razgovaraš. Također, postani osoba koja će u drugima probuditi znatiželju. Ulaži u sebe - uči, čitaj, sreći nove ljude, usvajaj nove vještine, budi informirana. U svemu što smo nabrojale kriju se materijali za razgovor. Ako išta ne radiš i ništa te ne zanima ni sama sebi nisi zanimljiva. U tom slučaju ne možeš očekivati niti da drugi budu zainteresirani za tebe.

Image
Foto: Pexels

Ne upuštaj se u glasne svađe

Nije ugodno kada se netko dere na tebe, no želiš li zadržati dostojanstvo i izaći iz konflikta kao pobjednica, ne uzvraćaj istom mjerom, odnosno ne dozvoli da te isprovociraju. Duboko udahni, razmisli o situaciji i razlozima zbog kojih si ljuta. Vrlo često se radi o nesporazumu. Nastoj ostati mirna i riješiti problem na civiliziran način - razgovorom.

Image

Učini nešto lijepo za stranca

Govorimo o sitnicama koje možeš izvesti u hodu i pasolutno ništa te ne koštaju, a jako puno ti daju. Pridrži vrata nepoznatoj osobi dok ulazite u dućan, upozori je da joj je otvorena torba ili da je sjedalo na kojeje krenula sjesti mokro. Budi ljubazna i dobronamjerna prema drugima.

Image

Nauči reći "ne"

Ljudi poštuju one koji su kadri jasno izreći svoje mišljenje, čak i onda kada se s njima nitko ne slaže. Štoviše, tada ih poštuju još više. Također, nauči reći "ne". Time ćeš sebe više cijeniti i doživljavati ozbiljno, a onda te ni drugi neće uzimati zdravo za gotovo. I treće, uvijek pronađi vremena za sebe. Budi si na prvome mjestu.

Image
Foto: Pexels

Male geste zlata vrijedne

Pošalji prijateljici buket cvijeća kao znak pažnje, osobito ako je zbog nečega tužna. Svi volimo lijepa iznenađenja i spoznaju da je nekome do nas stalo. Budi nekome razlog za osmijeh, uljepšaj mu dan.