Ženska strana s Marijom Pajić

Magda Milas, ekonomistica koja radi s kriptovalutama, a u slobodno vrijeme vozi avion i roni

Diplomirana ekonomistica koja radi s kriptovalutama, majka djevojčice, svestrana i ambiciozna žena koja se bavi ronjenjem i posjeduje sportsku pilotsku dozvolu - sve to je Magda Milas, gošća u novoj epizodi podcasta 'Ženska strana s Marijom Pajić'

zenska-strana.jpg

Kriptovalute, bitcoin, ether, blockchain, metaverse, NFT - sve su to pojmovi o kojima stalno slušamo, a s kojima možda i nismo toliko upoznati. No, sve o njima zna Magda Milas, diplomirana ekonomistica koja je s našom Marijom Pajić u novoj epizodi podcasta 'Ženska strana s Marijom Pajić' razgovarala o tome, ali i mnogim drugim stvarima.

Svestrana i ambiciozna Magda ima 36 godina i radi u firmi koja se bavi kriptovalutama. Iz klasičnog "8-16" posla u banci koji je siguran, ova majka uskoro petogodišnje djevojčice krenula je u svijet kriptovaluta, u nešto sasvim nepoznato i nesigurno, jer to je, kako kaže, industrija vrlo visokog rizika. Ipak, smatra da je ljepota upravo u tome, u preuzimanju rizika.

Image

"'Headhuntali' su me iz Electrocoina preko LinkedIna i pružila mi se prilika da se predstavim i da krenem raditi u dijelu razvoja poslovanja vezano za kriptovalute. Bilo mi je to jako zanimljivo i jedno potpuno novo područje, prije svega zato što su kriptovalute djelomično regulirane u Hrvatskoj i to je jedna nesigurnost. Ali mislim da je tu ljepota, u preuzimanju nekog rizika", započinje Magda i dodaje da njezine odluke nikada nisu nepromišljene i da ju nije strah ničega jer je marljiva i, što god da bude, snaći će se.

Kada nije u svijetu kriptovaluta, Magda ima brojne hobije - voli kuhati, čitati i stalno raditi nešto novo, a ima i dva prava adrenaliska hobija - vozi avion i roni.

Image

"U slobodno vrijeme kojeg baš nemam previše volim se baviti malo ekstremnijim sportovima, imam sportsku pilotsku dozvolu i letim jednomotorne propelerce. Što se tiče ronjenja, to je nešto što mi je od malena zapisano jer mi se mama bavila ronjenjem i to je jedna aktivnost koju jako volim upražnjavati negdje od svibnja do listopada", govori Magda.

U novoj epizodi podcasta s Marijom Pajić ispričala je svoju priču - od toga kako se tražila i nije znala čime će se baviti, do toga da je postala jedna od rijetkih žena koje se bave kriptovalutama. A što su zapravo kriptovalute, blockchain i bitcoin, kakva je Hrvatska kada su u pitanju kriptovalute, koja je Magdina nit vodilja, koje ju žene najviše inspiriraju i čime bi se još voljela baviti u životu, saznaj u novoj epizodi 'Ženske strane s Marijom Pajić'.