Ne postoje prepreke!

Nikad nije kasno: Ima 'samo' 85! Upoznaj najstariju bildericu na svijetu

U devetom desetljeću života ova bi gospođa mogla posramiti 30-godišnjake. Vježba svaki dan i ne skida osmijeh s lica

sh.PNG
Foto: Instagram/Shepherd Ernestine

Kada se uhvatiš kako tražiš izgovore i drugim riječima nazivaš nešto što se zove lijenost, sjeti se 85-godišnje Ernestine Shepherd, najstarije bodybuilderice na svijetu. Shepherd u ovoj kategoriji drži Guinnessov rekord. Točnije, u kategoriji najstarije natjecateljice u bodybuildingu.

Image

Inspirativna priča koja grije srce: Ljudske sudbine ispričane kroz projekt svjetske putnice

Kada se ne priprema za natjecanja, motivira druge da poboljšaju kvalitetu svog života i počnu se baviti sportom. Uči ih na vlastitom primjeru. Naime, i sama je do svoje 56. vodila sjedilački način života i sport joj je bio nepoznanica. Tada je radila kao tajnica u školi, a na promjene ju je potaknula obiteljska tragedija. Naime, ona i sestra su krenule zajedno na aerobik, no nekoliko dana kasnije sestra je naglo preminula uslijed aneurizme mozga.

Ernestine je gubitak sestre toliko potresao da je mjesecima bila u depresiji, što je rezultiralo visokim krvnim tlakom, paničnim napadajima i želučanim problemima. Na koncu je shvatila da bi njezina sestra htjela da Ernestine živi kvalitetno i zdravo i nastavi put koji su skupa započele. U 56. je počela vježbati, nakon nekog vremena krenula je s bodybuildingom i u 71. prvi put nastupila na natjecanju.

Kaže, svi su bili puno mlađi od nje, no to joj nije smetalo. Od tada, već 14 godina ide po natjecanjima. Osim što triput tjedno vježba u teretani, Ernestine ostale dane rano ujutro trči deset kilometara. Kada se ne priprema za natjecanja, ova vitalna i vedra 85-gdišnjakinja inspirira druge da promijene svoje živote nabolje.