Pametno vježbaj

Reci zbogom salu na trbuhu uz ovih pet vježbi

Ni stotine iskoraka dnevno, ako ih radiš redovito mjesec dana, neće ti otopiti salo oko struka. Dobit ćeš sjajno oblikovane noge, ali salo će i dalje biti na tvom trbuhu. Moraš ciljati prave vježbe

pexels-andrea-piacquadio-3768722.jpg
Foto: Pexels
Play logo

U svijetu fitnessa postoje dva cilja - izgradnja mišića i mršavljenje pa ovisno o tome koji odabereš, prilagođavaš treninge i prehranu. Želiš li učiniti svoje tijelo vtkijim i vretenastijim, pojačat ćeš kardio trening, svakodnevno vježbati fleksibilnost i istezati se te smanjiti unos kalorija. Želiš li, pak, izgraditi mišiće, povećat ćeš unos kalorija i početi dizati utege.

Play logo
Image

Savršeno čvrsta i zaobljena stražnjica? Sve je moguće uz pravilno vježbanje


Naravno, na koji god oblik treninga se odlučiš imat će za posljedicu i jedno i drugo - skidanje kilograma i izgradnju mišića, no u različitim omjerima. A što ukoliko želiš otopiti salo oko trbuha? Ni stotine iskoraka dnevno, da ih radiš redovito mjesec dana, neće ti u tome pomoći. Dobit ćeš sjajno oblikovane noge, ali salo će i dalje biti na tvom struku.

shimmer fallback


Najučikovitije vježbe za sagorjevanje masnoće su aerobne vježbe koje podižu otkucaje srca. Želiš li potpuni učinak, pobrini se da kvalitetno spavaš i da kvalitetno jedeš. Ako ne voliš trčati ili voziti bicikl, u nastavku ti donosimo pet najboljih vježbi za sagorjevanje masnoća oko struka. Radi ih svakodnevno ili minimalno triput tjedno i ubrzo ćeš vidjeti rezultate.

Preskakanje vijače

Osim što je učinkovita, ovo je i zabavna aktivost. Uže si preskakala kada si bila djevojčica i vrijeme je da se podsjetiš kako se to radi. Trenutno je preskakanje vijače hit pa na instagramu imaš bezbroj tutorijala na ovu temu. No, ne kompliciraj. Počni s najjednostavnijom tehnikom i uživaj! Pronađi svakodnevno 15-ak minuta vremena za preskakanje vijače. Ova aktivnost također je i odličan način zagrijavanja na početku treninga.

Play logo

Jumping Jacks

Vrlo često su najjnednostavnije, bazične stvari i najučinkovitije pa tako i u ovom slučaju neizostavna je vježba sa sata tjelesnog u osnovnoj školi. Za nju ti ne treba nikakva oprema, a majstorica je u sagorjevanju sala kako na struku, tako i na ostalim djelovima tijela. Jumping Jacks izvodi svakodnevno pet do deset minuta u serijama od 45 sekundi s pauzom od 15 sekundi. Pravilnu tehniku izvođenja ove vježbe pogledaj u videu.

Play logo

HIIT

Bilo koja varijanta trenutno vrlo popularnog visokointenzivnog treninga odradit će posao i "stesati" ti struk. Dovoljno ti je odraditi desetominuti trening dnevno i vidjet ćeš učinak u roku od mjesec dana. No, moraš biti redovita.

Marinci

Ovo je prema mnogima najefikasnija vježba za cijelo tijelo. Samo ako je nikada nisi probala izvesti možeš pomisliti da je jednostavna. Sastoji se od tri vježbe - čučnja, skleka i skoka, a bila je selekcijska vježba američkim vojnicima, po kojima je i dobila ime.

Play logo

Girja

Girja je omiljen rekvizit za vježbanje mnogim ženama, no vrlo je bitno znati pravilno rukovati njome kako ne bi došlo do ozljeda. Zamah girjom vježba je koja topi masnoće oko struka. Mnoge od nas rade početničk grešku kada pokušavaju izvesti ovu vježbu, a ta je da zamah rade rukama. Ako te bole ruke dok izvodiš ovu vježbu, budi sigurna da je radiš krivo. Aktiviraj mišiće stražnjice, oni su ovdje glavni te pazi da previše ne opteretiš kralježnicu. U videu pogledaj kako se zamah girjom pravilno izvodi.

Play logo
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.