Pokreni se

Vježbaj kod kuće s Ivanom: Kružni trening s gumenim trakama

Trener s dugodišnjim iskustvom i magistar kineziologije Ivan Brkljačić pokazuje kako pravilno vježbati kod kuće. Pogledaj seriju vježbi za kružni trening s gumenim trakama

thumbnail

Ispratili smo tešku i nepredvidivu 2020. godinu i pozdravili novu 2021. u koju polažemo brojne nade. Početak je godine i želja za promjenom i usvajanjem zdravijih navika je najveća. Koliko puta si sama sebi rekla: sljedeći ponedjeljak krećem s vježbanjem i pogazila svoju riječ? Bez brige, nisi jedina. Kako su teretane i fitness centri i dalje zatvoreni zbog pandemije, vježbanje kod kuće odlična je opcija.

Kako bismo ti to olakšale, donosimo ti serijal kućnih treninga s trenerom i magistrom kineziolgije Ivanom Brkljačićem. U prvom, Ivan pokazuje kako pravilo odraditi kružni trening s gumenim trakama, to jest mini bandovima. U videu pogledaj kako pravilno izvoditi vježbe, a ispod se nalaze detaljni opisi svake vježbe. Jedino što trebaš je pronaći malo mjesta u domu i uključiti ovaj video:

Korak u stranu i čučanj

Nalaziš se u paralelnom stavu. Iz te pozicije izvodiš korak u stranu i nakon toga čučanj. Vraćaš se u početnu poziciju i izvodiš isti zadatak drugom stranom. Kod izvedbe pripazi na ravna leđa, jednako postavljena stopala, te kretnju koljena prema naprijed, odnosno malo prema van. Vježbu izvodi 10 ponavljanja.

Odručenja uz postepeno podizanje ruku

Nalaziš se u uspravnom paralelnom stavu. Guma se nalazi na zapešću. Istovremenom kretnjom podlaktica prema van i postepenim podizanjem ruku, dolaziš do najviše pozicije i opet do najniže. Vježbu izvodi 3 ponavljanja.

Trbušnjaci

Ležiš na leđima. Gumom poveži oba stopala. Dlanovi se nalaze iza glave. Izbjegni privlačenje brade na prsa, već pridržavaj glavu da bude u prirodnoj poziciji, u produžetku tijela. Gornjim dijelom tijela izvodi rotaciju s istovremenim opružanjem jedne pa druge noge. Desni lakat primičeš lijevom koljenu i obrnuto. Vježbu izvodi 20 ponavljanja.

Sklek

Nalaziš se u prednjem položaju na dlanovima i stopalima. Guma se nalazi na zapešćima. Dlan odmičeš prema van do šire pozicije za sklek, izvodiš sklek, te se vraćaš u početni položaj. Iz početnog položaja izvodi vježbu i na drugu stranu. Lakša verzija ove vježbe bila bi ista izvedba s koljenima na podu. Vježbu izvodi 10 ponavljanja.

Veslanje

Stav je paralelan, stopala u malo široj poziciji. Tijelo se nalazi u pretklonu. Gumu postavi na zapešća. Iz tog položaja, istovremeno odmičeš šake prema van i primičeš ih kukovima. Nakon što šake prođu projekciju tijela, vraćaš ih u početni položaj. Vježbu izvodi sporije 10 ponavljanja kroz puni opseg pokreta.

Ivan Brkljačić magistar je kineziologije i doktorand na Kineziološkom fakultetu. S obzirom na njegovu struku i dugogodišnje iskustvo, vjerujemo da će ti treninzi koje je snimio za Ženu.hr pomoći da postaneš bolja verzija sebe - u udobnosti vlastitog doma.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.