Desert od mascarponea, orašastog i bobičastog voća
Sastojci:
Za kekse:
6 žlica kokosovog brašna (pravog brašna)
2 žlice sitno naribanog kokosa
1/2 žličice praška za pecivo
4 žlice omekšanog maslaca
stevije ili nekog drugog zaslađivača po ukusu
mali prstohvat soli
Za kremu:
500 g mascarpone sira
sjemenke iz 2 štapića vanilije (ili 2 žličice kvalitetnog ekstrakta)
sladilo po ukusu
Ostalo:
2 šalice jagoda, nasjeckanih
2 šalice trešanja bez koštica
2 šalica nasjeckanog orašastog voća (orasi, bademi, lješnjaci)
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
Napravite kekse od kokosa - pomiješajte kokosovo brašno, naribani kokos, prašak za pecivo, maslac i sladilo te prstohvat soli. Umijesite to u tijesto i oblikujte u kuglice. Kuglice stavite na lim obložen papirom za pečenje, pritisnite ih u oblik keksa i stavite peći 12- 15 minuta.
Mikserom umutite dobro mascarpone s vanilijom i sladilom (probajte pa dodajte po ukusu).
U čaše srednje veličine stavljajte slojeve - najprije tanki sloj smrvljenih keksi, pa mascarpone, pa bobičasto voće, pa orašasto voće. Sve ponovite. Završite s još mascarpone kreme i svježeg voća.