Mliječni proizvodi i drugi izvori kalcija
Iako veza između kalcija i mršavljenja još nije dovoljno istražena (iako neka istraživanja to dokazuju), čini se da mliječni proizvodi dobro utječu na gubitak masnih naslaga upravo u području struka. Istraživanje provedeno 2010. godine na Sveučilištu Alabama u Birminghamu pokazalo je da su u grupi od 100 premenopauzalnih žena najviše masnih naslaga izgubile one konzumirale hranu bogatu kalcijem. U stvari, za svakih 100 miligrama kalcija koji su konzumirale u danu (to je oko pola šalice jogurta) izgubile su 2.5 cm intra-abdominalne masnoće, one najopasnije masnoće koja se taloži oko struka i oko organa. Osim toga, kao i magnezij, kalcij vam pomaže održati kvalitetu sna.
Kalcij sadrže mliječni proizvodi, no postoje i drugi brojni izvori kalcija: tamnozeleno lisnato povrće kao kelj, blitva ili špinat, sardine, losos, sezam, brokula, bijeli grah, sušene smokve, rukola, bamija, bademi, potočnica, naranče, bok choy, alge...