Peršin je jedan od najpopularnijih začina u svijetu, lako ga je pronaći u svim prodavaonicama hrane i na tržnicama. Ipak najbolji i najzdraviji je onaj iz ekološkog uzgoja. Osim kao začin, peršin se koristi i kao biljni lijek jer pomaže otkloniti velik broj bolesti i stanja. Nerijetko se priprema i čaj od peršina čija se ljekovitost mora naglasiti kako bi se koristio još više, a jedna od pozitivnih strana je i što potpomaže brži gubitak kilograma na zdrav način.
Peršin krase tamnozeleni listovi ugodnog mirisa prepuni eteričnog ulja. Riječ je o dvogodišnjoj biljci koja se uzgaja u svim dijelovima svijeta. Najčešće se koristi kao začin i to u juhama ili kao dekoracija za brojna jela, primjerice za rižota. No, i čaj od peršina se od davnina koristi za izbacivanje viška tekućine iz tijela, kod detoksikacije tijela te za čišćenje bubrega.
Izvor: Savjetnica.com