Piletina s povrćem i začinima
Sastojci:
1 žlica soli
2 žlice crvene mljevene paprike
prstohvat timijana
prstohvat svježe mljevenog papra
1 cijelo pile
1 limun
1 celer srednje veličine
1 crveni luk
4 češnja češnjaka
pola kg mrkve
12 prokulica
1 žlica senfa
prstohvat svježeg ružmarina
Postupak:
Pomiješajte u posudi sol, mljevenu papriku, timijan i mljeveni papar. Sve to raspoređeno stavite na piletinu, a unutar nje stavite limun. Pripremite povrće. Stavite češnjak, celer i luk na dno posude u kojoj ćete peći piletinu. Gore i okolo piletine rasporedite ostalo povrće te začinite preostalima začinima i soli. Pokrijte posudu u kojoj ste sve pripremili i stavite u pećnicu da se polako peče. Nakon sat i pol do dva otkrijte posudu, odrežite meso na manje komade i ostavite posudu bez poklopca da se meso zapeče. Ukrasite ružmarinom na kraju. Po želji na kraju složite umak od senfa, soli, papra i malo limuna.