LCHF čokoladna torta s tikvicom
Sastojci:
500 g tikvice
2-3 žlice kaka
2 jaja
2 žlice agava sirupa ili meda
1 žličica cimeta
100 g organskom maslaca od kikirikija
Za čokoladnu glazuru:
3 žlice maslaca
100 g tamne čokolade
Ogulite tikvice pa ih naribajte i ostavite 15-ak minuta kako bi pustile vodu. Jaja pomiješajte s kakaom, zaslađivačem, cimetom i maslacem od kikirikija. Sve dobro izmiksajte dok smjesa ne bude ujednačena. Tikvice ocijedite i dodajte u smjesu s jajima. Promijašajte i usitnite štapnim mikserom ili u blender. Prebacite u okrugli kalup pa pecite na 180 stupnjeva otprilike 45 minuta. Po želji gotov kolač možete prelijati čokoladnom glazurom.
Tekst se nastavlja ispod oglasa