Kardashianke su podijelile savjete za fit liniju koji bi stvarno mogli funkcionirati

Ove žene zaista imaju linije na kojima im mnogi zavide pa je logično da će imati i dobre savjete za ostale žene

Kardashianke su podijelile savjete za fit liniju koji bi stvarno mogli funkcionirati

Iako nisu certificirane stručnjakinje za nutricionizam i fitness, Kardashianke definitivno imaju dovoljno novaca da unajme sve potrebne stručnjake u ovim područjima i dobiju najbolje savjete. Ove su žene posvetile velike količine vremena, novaca i energije kako bi postigle i očuvale željene figure, pa vjerujemo da su usput stekle neke korisne navike. 

Ovo su neki njihovi savjeti koji bi ti mogli pomoći da i sama dođeš u fit formu, i zadržiš željenu liniju.

Budi specifična i realistična u vezi svojih osobnih fitness ciljeva

Kim Kardashian West bila je vrlo glasna u vezi svojih borbi s težinom nakon poroda, i nije sakrila ništa o svojim naporima da se vrati u fit formu. Nakon što je rodila dvoje djece, odlučila se više posvetiti zdravoj prehrani i treninzima kako bi istesala tijelo na koje je oduvijek bila ponosna. 


Kim je počela raditi sa svojom najnovijim trenericom, bodybuildericom Melissom Alcantara, koja ju je ohrabrila da zapiše svoje ciljeve u fitnessu.

''Kada sam radila s Kim, uvijek smo zapisale ciljeve koje je ona htjela postići. Otkrila sam da to puno pomaže u tvojoj posvećenosti'', napisala je Melissa na web stranici Kim Kardashian West.

Ovo ne uključuje samo tvoja očekivanja od ishoda treninga i dijete, nego konkretne planove i ciljeve. Na primjer, zapiši na papir da ćeš jesti 5 porcija povrća dnevno i vježbati barem sat i pol tri dana u tjednu, i strogo se drži tog rasporeda. Također zapiši koliko kilograma ili centimetara želiš izgubiti (i misliš da je realno) u kojem trenutku, i drži se svog plana.

Jedi doručak pun proteina koji će ti dati dovoljno energije kroz dan

Kourtney i Khloe Kardashian stalno ističu važnost proteina ujutro, i promoviraju proteinske shakeove. Kendall Jenner jednom je prilikom napisala da svoj dan uvijek započinje jajima, avokadom i zobenom kašom, dok je Kim otkrila da dan obično započinje kajganom.


Sve su to namirnice bogate proteinima koji su vrlo važni za ljude koji vježbaju poput Kardashianki. One te čine sitom kroz dan i potiču zdravi metabolizam šećera ujutro zbog čega manje žudiš za nezdravom hranom ostatak dana. 

Izbjegavaj prerađenu hranu

''Pokušavam izbjegavati prerađenu hranu čim više moguće. Zaista se pokušavam fokusirati samo na organsko i svježe voće i povrće, i zdrave proteine poput lososa, piletine i jaja,'' napisala je Kourtney na svojoj web stranici. 

Kim je također priznala da joj je trenerica rekla neka se kloni prerađene hrane. Ako je došlo već gotovo iz kutije, vjerojatno je loše za tebe.

Pij čaj ujutro

Kendall je jednom otkrila kako svoj dan započinje šalicom čaja za detoksikaciju. Iako nema pravih dokaza da čajevi za detoksikaciju zaista djeluju, zamjena jutarnje kave za čaj mogla bi imati mnogih dobrobiti. Za razliku od kave čaj neće dehidrirati tvoj organizam, već ima hidratizirajuće učinke i odlični su za poticanje metabolizma ujutro.


Koristi vježbanje protiv stresa

Tijekom stresne rastave braka Khloe se odrekla svojih loših prehrambenih navika kojima bi inače ''liječila'' negativne emocije i okrenula se teretani umjesto toga.

''Kada bih bila pod velikim stresom, obično sam jela... Trebala sam naučiti kako usmjeriti svoju negativnu energiju u nešto pozitivno i zdravo, i tako sam zavoljela vježbanje'', otkrila je Khloe u epizodi svoje emisije ''Tijelo za osvetu''.

Ne nasjedaj na neprovjerene dijete

Kim, koja je nekoć zagovarala Atkinsovu dijetu sa smanjenim udjelom ugljikohidrata sada kaže da više ne nasjeda na nikakve popularne dijete. Priznala je da je na svojoj koži osjetila štetne zdravstvene posljedice ovakvih popularnih dijeta i sada se oslanja samo na zdravu hranu. Pokušava jesti raznovrsno i balansirano, te se fokusira na kvalitetne ugljikohidrate umjesto da ih izbjegava.

Pripremi zdrave grickalice koje možeš nositi sa sobom kroz dan

Mnogi ljudi bi radije pojeli kekse ili čips umjesto povrća, uključujući i Khloe. No ova je Kardashianka otkrila da pripremanje zdravih grickalica unaprijed smanjuje šanse da ćeš pokleknuti i posegnuti za nečim nezdravim. 


''Kada god putujem ili imam vrlo zaposlen dan, držim neke zdrave grickalice u torbi ili čak u autu. Važno je voditi računa o takvim stvarima prije'', napisala je Khloe na svojoj we stranici.

Ako imaš već narezano povrće na štapiće u frižideru ili torbi, i malu posudicu s humusom ili nekim drugim namazom, manja je vjerojatnost da češ posegnuti za nečim nezdravim.

Ne pretpostavljaj da su proizvodi smanjene masnoće zdraviji

Prije nego što su Kardashianke smanjile konzumaciju mliječnih proizvoda, jele su proizvode smanjene masnoće. No nutricionisti su im otkrili kako su ti proizvodi često štetniji od proizvoda s normalnim udjelom masnoće. Naime, ovi proizvodi uglavnom sadrže jednaku ili veću količinu kalorija, a često imaju i veći udio šećera ili umjetnih zaslađivača.

Pročitaj još:

Image

Iznenadila nas je prehrana Kate Hudson. Evo što jede tijekom dana

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.