Ništa bez treninga

Jaki mišići i jaka glava idu ruku pod ruku, smatra Lindsey Vonn

Fizičku formu legendarna skijašica održava redovitim treninizima, no naglašava kako je ipak važnije od svega biti mentalno jaka

profimedia-0457503001.jpg
Foto: Profimedia.hr

Jedna od najuspješnijih skijašica svih vremena, Amerikanka Lindsey Vonn zbog ozljeda je 2019. morala završiti karijeru. Nakon što se oprostila od skijanja, ova zlatna olimpijka posvetila se biznisu i s glumcem Dwayneom Johnsonom osmislila liniju sportske odjeće. Iako u mirovini, aktivnija je no ikada i izgleda sjajno.

Image
Bitan je balans

Slavna fitness trenerica otkrila sveti gral mršavljenja

Fizičku formu 37-godišnjakinja održava redovitim treninizima, no naglašava kako je ipak važnije od svega biti mentalno jaka. Jedno bez drugoga ne ide, dodaje Vonn.

"Volim se osjećati snažnom, a kada sam fizički jaka, puno sam jača mentalno. Kada treniram, osjećam se zdravijom i imam više samopouzdanja", kaže za Women's Health ova velika sportašica te otkriva kako ojačati tijelo i psihu. Njezine savjete pročitaj u nastavku.

Oslanja se samo na sebe

Lindsey se 2013. rastala od supruga Thomasa Vonna i ta joj je godina bila skijaški najuspješnija. Kaže, nikako nije htjea da privatni brodolomi utječu na njezine rezultate u sportu.

"Odmah nakon razvoda imala sam vjerojatno najbolju sezonu u karijeru. Znala sam da se mogu osloniti samo na sebe i tada sam pronašla mentalnu snagu koje nisam bila svjesna. To saznanje me guralo dalje", iskreno će Lindsey.

U teretanu i po mišiće i po mentalnu snagu

"Uvijek sam psihičku snagu i samopouzdanje jačala kroz fizičke treninge, osobito otkad sam se umirovila. Mogu slobodno reći da me teretana spasila tijekom lockdowna", otkriva bivša skijašica

Prednost daje jutarnjim treninzima

"Vježbanje je jedna od najvažnijih stvari u mome životu. To je najbolji način za započinjanje dana. Puno sam produktivnija, pozitivnija i bistrija nakon što odmah ujutro odradim trening", kaže Lindsey za spomenuti portal. Omiljena jutarnja rekreacija joj je 30 minuta vožnje sobnog bicikla dok gleda vijesti na TV-u.

Večer rezervirana za krimiće

Baš poput mnogih žena i najveća svjetska skijašica voli se opustiti uz krimi serije, a kad legne u krevet piše dnevnik zahvalnosti i postavlja si ciljeve za dan koji slijedi. "Vrlo sam orijentirana na ciljeve. I oni najmanji su mi dovoljni, poput iznošenja smeća, samo da ih mogu prekrižiti kada ih odradim. Male stvari su bitne", šaljivo će Vonn.

Prehrana

"Ne pretjerujem s vježbanjem, ali se osjećam puno bolje otkad sam promijenila prehranu. Više ne jedem kao skijašica, nego sam prilagodila prehranu drugom cilju - da budem fit", rekla je za New York Post. "Jedem što jednostavnije. Doručak mi se, primjerice, sastoji od omleta od bjelanjaka s brokulom, paprikom i bjelim mesom. Za ručak jedem piletinu ili losos s keljom ili kupusom, a za večeru tjesteninu s bolonjez umakom. Omiljeni međuobrok su mi bademi, borovnice ili kivi."

S obzirom na to kako Lindsey zaista izgleda fenomenalno, trebalo bi poslušati njezine savjete jer u jakom tijelu, krije se jaka glava - ali i samopuzdanje.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.