Stir fry mahune
Foto: kalynskitchen.com
Sastojci:
500 g zelenih tankih mahuna (mogu biti mlade svježe ili smrznute)
2 žlice ulja od kikirikija
1 žlica sjeckanog češnjaka
1/2 crvenog luka, nasjeckan na tanke trakice
2 žlice soja umaka bez glutena
po želji - 2 žlice azijskog umaka od kamenica (oyster sauce)
po ukusu - još malo soli i chili papričicu u prahu ili pahuljicama
Priprema:
Ako koristiš mlade svježe mahune, očisti ih i natrgaj na manje komadiće - te obari na nekoliko minuta i dobro ocijedi. Smrznute ne moraš prokuhavati.
Dobro zagrij ulje u woku ili dubokoj tavi pa dodaj češnjak i luk i pirjaj 20-30 sekundi, miješajući cijelo vrijeme. Dodaj mahune i kuhaj oko 2 minute, miješajući nekoliko puta. Zatim dodaj vodu, pokrij wok i pusti da se dinsta 5 minuta. Ako koristiš smrznute mahune možda će biti potrebna koja minutica duže. Otklopi wok, dodaj soja umak te po želji i umak od kamenica i kuhajte još 2 minute. Po želji još dosoli te zaljuti chili papričicom. Posluži toplo.