Pire od cvjetače s parmezanom i vlascem
Foto: foodiecrush.com
Sastojci:
1 manja glavica cvjetače, oprana i natrgana na manje "cvjetiće"
1 šalica pilećeg temeljca
1/4 šalice naribanog parmezana
1/8 šalice nasjeckanog vlasca
sol i papar
Priprema:
Skuhaj cvjetaču u pilećem temeljcu, kuhaj 15 do 20 minuta dok cvjetača ne omekša, ali se još ne raspada. Prebaci sve u multipraktik i ispasiraj cvjetaču (ili to učini štapnim mikserom). Prebaci ponovo u zdjelu, začini po potrebi solju i paprom te umiješaj parmezan i vlasac. Posluži toplo.
Pire od cvjetače zaista možeš pripremiti na mnogo načina. Osim sira odličan dodatak su mu i curry (samo dodajte žličicu curryja), senf (žličica senfa) ili prženi luk – pa se dobije kombinacija pirea i "restane" cvjetače.