Grčke polpete od tikvice
Foto: theironyou.com
Sastojci (za 12 polpeta)
500 g tikvica (oko 4)
1 veliko jaje
1 šaka začinskog bilja (menta, kopar, peršin)
pola šalice (50 g) bademovog brašna
75 g mrvljenog feta sira
1 žličica mljevenog kumina
1 žličica soli
papra po ukusu
maslinovo ili kokosovo ulje za prženje
Priprema:
Operi tikvice i odreži im krajeve. Naribaj ih i blago posoli te ostavi petnaestak minuta da puste vodu. Nakon toga ih dobro ocijedi.
Umuti jaje, dodaj mu tikvicu, začinsko bilje, kumin, bademovo brašno, fetu, sol i papar. Dobro promiješaj. Stavi smjesu u hladnjak na 20 minuta kako bi bademovo brašno upilo malo vlage.
Od smjese oblikuj pljeskavice. Ako se čini mokrim, dodaj malo više bademovog brašna. Prži polpete na dobro zagrijanom ulju – oko 5 minuta na svakoj strani, do zlatno-smeđe boje. Najukusnije su tople, no dobre će biti i hladne.