Tortilja sa sezonskim povrćem
Sastojci za dvije osobe:
4 manje tortilje
1 manji ljubičasti luk, nasjeckani
1 manja paprika (crvena ili zelena), narezana na sitne kockice
2 rajčice srednje veličine ili manje cherry rajčice, narezana na sitnije komade
150 g kuhanog mladog graha
1 manja konzerva slatkog kukuruza ili slanutka
4 veće žlice umaka od salse (ljutina po želji)
2 nasjeckane suhe ljute chilly papričice (po želji)
Zelena salata
Začin za burrito ili tacos (Kotany)
Možete dodati i drugo sezonsko povrće po želji. Također, možete dodati kockice pržene piletine na maslinovom ulju
Tortilju premažite s jednom žlicom salse, dodajte svo nabrojano povrće koje ste nasjeckali osim zelene salate. Kada ste stavili povrće, lagano posipajte s burito ili tacos začinom, te preklopite tortilju i na rubovima ih pričvrstite čačkalicama. S jedne i s druge strane tortilje moraju biti otvorene radi isparavanja. Po želji ih možete po vrhu premazati s malo kiselog vrhnja. Pecite ih u pećnici na 180°C 15-ak minuta, dok rubovi ne postanu zlatno smeđi.
Kada su pečene poslužite ih sa narezanom zelenom salatom i eventualno preostalom salsom i vrhnjem.